Miliband oppfordrer liberaldemokrater til å gå av

Lederen for Labour, Ed Miliband, oppfordret søndag frustrerte liberaldemokratiske statsråder til å hoppe av etter at partiet led et sviende nederlag ved valget.

Miliband sa at døra til Labour alltid er åpen for liberaldemokratiske statsråder som ønsker seg bort fra koalisjonen med de konservative.

– Hvis de ikke er enige i den tory-politikken, burde de stå opp for det de tror på, eller gå ut av regjeringen, sa Miliband til avisa The Observer.

Partiet til visestatsminister Nick Clegg led et dobbelt nederlag da velgerne stemte nei til et forslag om valgreform, samtidig som partiet tapte stort i lokalvalgene.

Den konservative statsministeren David Cameron er blitt beskyldt for forræderi etter at han drev kampanje mot reformen som liberaldemokratene var tilhenger av, enda Clegg hadde brutt sine valgløfter for å støtte regjeringens nedskjæringer.

Selv om både Clegg og Cameron insisterer på at koalisjonen skal komme seg gjennom de siste vanskene, er forholdet mellom de to partiene merkbart surere etter valget.