India: Syv døde og minst 40 fanget under sammenrast bygning

Syv personer er bekreftet omkommet og minst 40 fryktes fanget under ruinene av en fire etasjers bygning som har rast sammen i den indiske storbyen Mumbai.

Redningsarbeidere leter etter overlevende etter en bygning raste sammen i Mumbai i India.
Redningsarbeidere på stedet der bygningen raste sammen tirsdag. Foto: AP / NTB scanpix

Foreløpig er bare fem reddet ut av ruinene, blant dem to barn, opplyser politiet. Minst 15 familier bodde i huset, og mange er ikke gjort rede for.

Den nedslitte bygningen i den tett befolkede bydelen Dongri i Mumbai på Indias vestkyst kollapset tirsdag i kraftig regnvær. Folk i nabolaget tror at så mange som 40 personer kan ligge begravd i ruinene, mens politiet opererer med langt lavere tall, 10–12 personer er det siste anslaget.

«Dødsfelle»

Redningsarbeidet er svært vanskelig, ettersom de trange gatene ikke tillater brukt av større maskiner for å fjerne steinmassene. Indisk fjernsyn viser lange kjeder av mennesker som sendte mursteiner fra hånd til hånd for å komme til begravde.

Den politiske opposisjonen i byen sier at det gamle bygget var en dødsfelle og at myndighetene bare vender det døve øret til. Nærmere 500 hus i Mumbai er blitt klassifisert som farlige og uegnet til boliger.

– Det hørtes ut som et jordskjelv, og vi hastet av gårde for å finne ut hva som hadde skjedd, sier en lokal innbygger til fjernsynsstasjonen NDTV.

Bolignød

Lokale myndigheter sier at folk for lenge siden fikk beskjed om å flytte ut da bygningen var falleferdig. Men bolignøden i Mumbai er stor, og pålegget ble ikke fulgt.

Bygninger og murvegger raser jevnlig sammen i India under monsunsesongen. Tidligere denne måneden døde 29 personer da en vegg knelte, også det i Mumbai.

Søndag mistet 14 personer livet, blant dem flere soldater, da en bygning kollapset under kraftig regnvær i byen Solan nord i landet.