Verden

El Chapo innsatt i høysikkerhetsfengsel

Den mexicanske narkoforbryteren Joaquin «El Chapo» Guzman ble fredag fraktet til et høysikkerhetsfengsel i Colorado der han skal tilbringe resten av sitt liv.

El Chapo – Joaquin Guzman er nå overført til høysikkerhetsfengselet i Colorado der han skal være til han dør. Er er han fotografert i 2014. Foto: ARKIVFOTO Eduardo Verdugo / AP / NTB Scanpix

  • NTB

Den 62 år gamle Guzman, som tidligere ledet det beryktede Sinaloa-kartellet i Mexico, ble onsdag i New York dømt til livstid i fengsel for smuglingen av hundrevis av tonn kokain, heroin, metamfetamin og marihuana til USA.

Han ble deretter fløyet til Colorado og innsatt i ADX-fengselet i Florence, som blir kalt Alcatraz i Rocky Mountains, og som befinner seg i et avsidesliggende fjellområde langt fra folk i den vestlige delen av delstaten.

Les også

«El Chapo» dømt til livstid i amerikansk fengsel

Guzman, som to ganger rømte fra fengsel i Mexico før han ble tatt og utlevert til USA i 2017, vil finne det så godt som umulig å komme seg ut av ADX Florence.

Blant dem som blir hans medfanger, er Unabomberen Ted Kaczynski, Terry Nichols som var medskyldig i bombeangrepet i Oklahoma City, den britiske skobomberen Richard Reid og attentatmannen fra maratonløpet i Boston, Dzjokhar Tsarnaev, som venter på å bli henrettet.

De farligste fangene slipper ut av sine celler bare i halvannen time daglig, og da må de være iført både håndjern og fotlenker.

Oppholdet i Colorado blir trolig likevel noe lettere enn de to og et halvt årene han satt fengslet i New York. Da satt han i en celle uten vindu som var kontinuerlig opplyst.

Les mer om

  1. USA
  2. Narkotika
  3. Krim