Verden

Trump ber fansen ikke saksøke om de får covid-19 på folkemøtene hans

Trump-støttespillere som skal på presidentens folkemøter framover, må fraskrive seg retten til å saksøke om de får covid-19 når de er på møtet.

For å få registrere seg for det første av folkemøtene, som er i Tulsa, Oklahoma, fredag 19. juni, må Trump-tilhengere først signere en erklæring. Alex Brandon / AP / NTB scanpix

 • NTB

Det framgår av Trumps valgkampnettsted. For å få registrere seg for det første av folkemøtene, som er i Tulsa, Oklahoma, fredag 19. juni, må Trump-tilhengere først signere en erklæring.

– Ved å trykke «registrer» nedenfor, erkjenner du at det eksisterer en underliggende risiko for eksponering for covid-19 på et hvilket som helst offentlig sted der folk er til stede, heter det i teksten.

– Ved å delta på folkemøtet, påtar du og eventuelle gjester dere frivillig all risiko knyttet til eksponering for covid-19 og samtykker i å ikke holde Trump-kampanjen eller noen av dens tilknyttede selskaper, entreprenører eller ansatte ansvarlig, fortsetter teksten.

Den republikanske milliardæren kunngjorde onsdag at han gjenopptar sitt valgkampvaremerke – folkemøtene – og starter med møter i Oklahoma, Florida, Arizona og North Carolina fra neste fredag.

Han fikk umiddelbart kritikk for å gjøre dette og samle store folkemengder mens koronautbruddet fremdeles herjer flere steder i USA:

Ifølge Worldometer knytte mer enn 116.000 dødsfall i USA til covid-19 nå og nesten 2,1 millioner er smittet med viruset.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. USA-valget 2020
 2. Koronaviruset

USA-valget 2020

 1. KOMMENTAR

  Hvordan skal pressen forholde seg til Kanye West?

 2. VERDEN

  Valgmenn kan tvinges til å velge presidentkandidaten med flest stemmer

 3. VERDEN

  Forsker om Trump-talen: – Typisk for høyreradikale ledere

 4. VERDEN

  Trump ligger bak Biden i viktige vippestater

 5. VERDEN

  Ber retten stanse Boltons bok med midlertidig forføyning

 6. VERDEN

  Facebook vil blokkere annonser fra andre stater under valget i USA