Verden

Trump ber fansen ikke saksøke om de får covid-19 på folkemøtene hans

Trump-støttespillere som skal på presidentens folkemøter framover, må fraskrive seg retten til å saksøke om de får covid-19 når de er på møtet.

For å få registrere seg for det første av folkemøtene, som er i Tulsa, Oklahoma, fredag 19. juni, må Trump-tilhengere først signere en erklæring. Foto: Alex Brandon / AP / NTB scanpix

 • NTB

Det framgår av Trumps valgkampnettsted. For å få registrere seg for det første av folkemøtene, som er i Tulsa, Oklahoma, fredag 19. juni, må Trump-tilhengere først signere en erklæring.

– Ved å trykke «registrer» nedenfor, erkjenner du at det eksisterer en underliggende risiko for eksponering for covid-19 på et hvilket som helst offentlig sted der folk er til stede, heter det i teksten.

– Ved å delta på folkemøtet, påtar du og eventuelle gjester dere frivillig all risiko knyttet til eksponering for covid-19 og samtykker i å ikke holde Trump-kampanjen eller noen av dens tilknyttede selskaper, entreprenører eller ansatte ansvarlig, fortsetter teksten.

Den republikanske milliardæren kunngjorde onsdag at han gjenopptar sitt valgkampvaremerke – folkemøtene – og starter med møter i Oklahoma, Florida, Arizona og North Carolina fra neste fredag.

Han fikk umiddelbart kritikk for å gjøre dette og samle store folkemengder mens koronautbruddet fremdeles herjer flere steder i USA:

Ifølge Worldometer knytte mer enn 116.000 dødsfall i USA til covid-19 nå og nesten 2,1 millioner er smittet med viruset.

Les mer om

 1. USA-valget 2020
 2. Koronaviruset

USA-valget 2020

 1. VERDEN

  Bidens venstrefløy murrer. De er spesielt nervøse for ett navn i regjeringskabalen.

 2. VERDEN

  USAs justisminister: Ingen bevis for valgfusk som ville ha endret valgresultatet

 3. VERDEN

  Trump-kampanjen har samlet inn rekordstore summer siden valgdagen

 4. VERDEN

  Trump vil benåde flere før han går av. En av dem kan bli Michael Flynn.

 5. DEBATT

  Mange tenker at uroen ikke kan komme hit. Men det kan den.

 6. VERDEN

  Peker omsider på Biden som valgvinner: – Selv kjæledyrene mine fikk drapstrusler