36 sivile drept i landsbyer i Burkina Faso

Ouagadougou (NTB-AFP): Væpnede personer har drept 36 sivile i angrep mot landsbyer nord i Burkina Faso, opplyser myndighetene.

  • NTB

Massakrene skjedde i Sanmatenga-provinsen og betegnes av regjeringen som et terrorangrep.

- Det er med forferdelse og sinne at vi har fått kjennskap til drapene på 36 burkinere, sier kommunikasjonsminister Remis Fulgance Dandjinou tirsdag kveld.

Tre andre personer ble skadd i angrepet og hundrevis av mennesker har flyktet fra området og søkt tilflukt i en nærliggende by, melder nyhetsbyrået AFP.

President Roch Marc Christian Kabore har erklært to dagers landesorg etter angrepet.

Nasjonalforsamlingen i Burkina Faso vedtok tirsdag enstemmig en lov som gjør det mulig å rekruttere lokale frivillige i kampen mot ytterliggående islamister. Ifølge AFP skal de frivillige over 18 år få 14 dager med militær trening, før de får utlevert våpen og kommunikasjonssystem.

Det er forventet at de skal overvåke, informere og beskytte sine landsbyer i påvente av at sikkerhetsstyrker blir sendt til området.

Burkina Faso, samt nabolandene Mali og Niger, har opplevd hyppige angrep fra ytterliggående islamister siden 2015. Ifølge FN er om lag 4.000 mennesker drept i slike angrep i de tre landene i Sahel-regionen de siste tre årene.

Hæren i Burkina Faso regnes som dårlig utstyrt og dårlig trent, men hevder å ha drept om lag hundre jihadister i flere operasjoner de siste månedene.

Frankrike har 4.500 soldater til Sahel for å styrke forsvaret i landene Tsjad, Burkina Faso, Mali, Mauritania og Niger. I forrige uke varslet president Emmanuel Macron at landet vil styrke innsatsen i regionen ytterligere.