Verden

Nevada åpner for stemmegivning via posten

Nevada har som åttende delstat i USA besluttet å åpne for stemmegivning via posten under høstens presidentvalg, til store protester fra president Donald Trump.

Nevadas guvernør, demokraten Steve Sisolak, ventes å undertegne en ny lov som åpner for stemmegivning via posten i delstaten under høstens presidentvalg. AP / NTB scanpix

 • NTB-AP

Delstatsforsamlingen i Nevada vedtok søndag kveld en lov som innebærer at registrerte velgere får tilsendt stemmeseddel som kan sendes inn via posten.

Loven må undertegnes av delstatens guvernør, demokraten Steve Sisolak, noe han ventes å gjøre.

Sju andre delstater, blant dem California og Vermont, har tidligere åpnet for stemmegivning via posten som følge av koronapandemien, noe president Donald Trump hevder åpner for omfattende valgfusk. Det er en påstand eksperter har tilbakevist med henvisning til tidligere erfaringer.

Trump raser

Trump betegnet mandag morgen vedtaket i Nevada som «et ulovlig kupp» som vil gjøre det umulig for republikanere å vinne i delstaten.

– Vi møtes i retten, tvitret presidenten.

Demokratenes tidligere majoritetsleder i Senatet, Harry Reid, applauderer Nevadas beslutning og kaller Trumps kommentar desperat.

– Han lyver om delstatenes ledere og truer med en tullete rettssak bare fordi Demokratene har gjort det lettere for folk å avgi stemme, sier Reid.

Sår tvil om valgresultatet

På en pressekonferanse mandag kveld sådde Trump igjen tvil om stemmegivning via post og sa at valgresultatene i Nevada vil være upålitelige.

– Vi vil aldri vite hvem som vinner den staten, bedyret Trump, før han sa at administrasjonen vil gå til søksmål for å stoppe vedtaket.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Trump holdt valgmøte i Nevada og trosset forbud mot å samle mange mennesker

 2. VERDEN

  Trump: Er imot mer penger til posten for å hindre poststemming i valget

 3. VERDEN

  Roger Stone vil ha unntakstilstand om Trump taper valget

 4. VERDEN

  Pelosi ber kongressmedlemmene avbryte sommerferien

 5. VERDEN

  Presidenten vil «teste om systemene som skal motarbeide valgfusk» er gode nok

 6. NYHETSANALYSE

  Trump fører krig mot poststemmer. Valget i november kan ende i et kaos av søksmål og forsinkelser.