Verden

Angriper i Paris-politiet hadde salafist-kontakter

Fransk påtalemyndighet sier at mannen som drepte fire politifolk i Paris, hadde kontakter innen salafist-miljøet.

Folk som er evakuert fra politihovedkvarteret i Paris samler seg bak en politisperring etter knivangrepet torsdag. Angriperen, som ble skutt og drept av politiet, skal ha hatt kontakt med salafistgrupper. Foto: Kamil Zihnioglu / AP / NTB scanpix

  • NTB

Angriperen, en 45 år gammel mann som var ansatt i IT-avdelingen i etterretningsavdelingen hos politiet i Paris, drepte fire politifolk med kniv inne på politiets hovedkvarter i den franske hovedstaden torsdag.

Sjefetterforsker Jean-François Ricard sier at det virker som mannen hadde et radikalt islam-synspunkt, og var i kontakt med medlemmer av det ultrakonservative salafist-miljøet.

I tillegg til å drepe fire kolleger rakk mannen å såre ytterligere en person før han selv ble skutt og drept på gårdsplassen utenfor politiets hovedkvarter.

Både politiet og påtalemyndigheten mente i første omgang at det lå en arbeidskonflikt bak angrepet, men fredag opplyste statsadvokaten i Paris at saken likevel blir etterforsket som en mulig terrorhandling etter at det kom frem opplysninger om at mannen konverterte til islam for ti år siden.

Les også

  1. Fire politifolk drept i knivangrep i Paris. Gjerningsmannen skutt og drept.

Les mer om

  1. Terror
  2. Paris
  3. Islam