Angriper i Paris-politiet hadde salafist-kontakter

Fransk påtalemyndighet sier at mannen som drepte fire politifolk i Paris, hadde kontakter innen salafist-miljøet.

Folk som er evakuert fra politihovedkvarteret i Paris samler seg bak en politisperring etter knivangrepet torsdag. Angriperen, som ble skutt og drept av politiet, skal ha hatt kontakt med salafistgrupper. Foto: Kamil Zihnioglu / AP / NTB scanpix

Angriperen, en 45 år gammel mann som var ansatt i IT-avdelingen i etterretningsavdelingen hos politiet i Paris, drepte fire politifolk med kniv inne på politiets hovedkvarter i den franske hovedstaden torsdag.

Sjefetterforsker Jean-François Ricard sier at det virker som mannen hadde et radikalt islam-synspunkt, og var i kontakt med medlemmer av det ultrakonservative salafist-miljøet.

I tillegg til å drepe fire kolleger rakk mannen å såre ytterligere en person før han selv ble skutt og drept på gårdsplassen utenfor politiets hovedkvarter.

Både politiet og påtalemyndigheten mente i første omgang at det lå en arbeidskonflikt bak angrepet, men fredag opplyste statsadvokaten i Paris at saken likevel blir etterforsket som en mulig terrorhandling etter at det kom frem opplysninger om at mannen konverterte til islam for ti år siden.