Verden

Gjenger angriper innvandrere i Köln

KÖLN (Aftenposten) Flere personer av utenlandsk opprinnelse er blitt angrepet i Köln det siste døgnet.

Angrepene skal ha skjedd ved Kölns hovedtogstasjon. OLIVER BERG, Reuters/NTB Scanpix

 • Øystein Kløvstad Langberg
  Europa-korrespondent

Øystein Kløvstad Langberg er i Köln.

Seks personer av pakistansk opprinnelse ble angrepet ved togstasjonen i Köln søndag kveld. Ifølge politiet i staten Nordrhein-Westfalen var det en gruppe på rundt 20 personer som sto bak angrepet. Motivet er ennå ikke kjent.Like etterpå ble en 39-åring av syrisk opprinnelse angrepet av en gruppe på fem personer, melder DW.com.

Aftenposten er i Köln og opplevde den spente stemningen som var i sentrum i går kveld. Store mengder politi var i aksjon for å holde øye med flere ansamlinger av unge tyske menn. En rekke ganger ble politipatruljer sett løpende gjennom sentrumsgatene etter å ha fått instruksjoner over sambandet.

Ifølge tabloid-avisen Express hadde en gruppe «bikere, hooligans og dørvakter» planlagt en «menneskelig jakt» for å «rengjøre» sentrum i byen.

 • Få også med deg denne reportasjen: Masseangrepene i Köln snur innvandringsdebatten i Tyskland
  Angrepene kommer dagen etter at innvandringsfiendtlige Pegida holdt en stor demonstrasjon i byen som endte med at politiet måtte bruke vannkanoner og pepperspray.

Uroen i Köln startet med masseovergrep på nyttårsaften. Politiet har nå fått inn hele 516 anmeldelser – rundt 40 prosent er knyttet til seksuelle overgrep, resten til vold og tyverier. 19 mistenkte er under etterforskning, mange av dem ulovlige immigranter eller asylsøkere.

Hendelsene nyttårsaften har ført til hard debatt om konsekvensene av Tysklands åpne asylpolitikk. Det kom rundt 1,1 millioner asylsøkere til landet i fjor, og angrepene ser ut til å bidra til et stemningsskifte i Tyskland.

— Köln har endret alt, folk har begynt å tvile, sier nestleder Volker Bouffier i statsminister Angela Merkels konservative parti DCU.

Les Frank Rossaviks kommentar: Der kansleren lenge ble elsket og ofte kalt «mamma Angela», blir hun av mange nå sett på som en svigermor man ikke kan være helt trygg på.

Vil du lese flere artikler fra Aftenpostens utenriksredaksjon? Følg oss på Facebook.

Hvorfor er oljeprisen rekordlav? Og hvorfor er ikke bensinen blitt billigere? Det spør vi i podkasten Aftenposten Verden. Du kan lytte til den i spilleren under eller påSoundCloud, iiTuneseller fra vårRSS-strøm.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. VERDEN

  I fjor endte det i masseovergrep mot kvinner. Nå slår politiet jernring rundt nyttårsfesten i Køln

 2. KOMMENTAR

  Vendepunkt Köln

 3. VERDEN

  Tysk høyrepopulist ville sende asylsøkere til øyer, nå sier hun folk må kunne bevæpne seg

 4. VERDEN

  Østerriksk politi jakter på flere menn etter meldinger om en rekke seksuelle overgrep på nyttårsaften

 5. VERDEN

  Strengere voldtektslov etter overgrepene i Köln

 6. VERDEN

  Syv asylsøkere siktet for å ha satt fyr på hjemløs