Tyrkisk politi har forlatt Saudi-Arabias konsulat etter undersøkelser

Et etterforskningsteam forlot natt til tirsdag det saudiarabiske konsulatet i Istanbul etter å ha gjort undersøkelser i forbindelse med Khashoggi-saken.

Tyrkisk politi utenfor det saudiarabiske konsulatet i Istanbul.
  • og NTB

Iført hvite drakter og blå hansker undersøkte tyrkisk politi og en saudiarabisk delegasjon konsulatet. Da etterforskerne forlot konsulatet etter åtte timer, skal de blant annet ha tatt med seg jord fra hagen utenfor bygningen.

Kilder til avis: Tyrkia mener saudiarabisk journalist ble drept av Saudi-Arabia

Etterforskerne har gjort undersøkelser i forbindelse med forsvinningen til journalisten Jamal Khashoggi. Det var spesielt DNA-spor som tyrkiske etterforskere var på jakt etter da de ankom konsulatet mandag kveld.

To uker etter at journalisten Jamal Khashoggi forsvant gjør tyrkisk politi undersøkelser i saken.

Khashoggi har vært savnet siden han gikk inn i hjemlandets konsulat i Istanbul 2. oktober. Tyrkiske etterforskere skal sitte på bevis som støtter mistanker om at journalisten ble drept i konsulatet. Saudi-Arabia nekter for å ha noe med Khashoggis forsvinning å gjøre.

Mandag kveld meldte CNN at saudiarabiske myndigheter er, ifølge kilder, i gang med å skrive en rapport der det heter at Khashoggi døde av et feilslått avhør.

Flere politifolk var natt til tirsdag å se utenfor det saudiarabiske konsulatet i Istanbul.