Verden

Pågrepet og siktet for uaktsomt drap etter limousin-ulykken i New York

Lørdag omkom 20 mennesker i en ulykke med en lang limousin i delstaten New York i USA. Onsdag ble den daglige lederen av firmaet limousinfirmaet pågrepet.

På dette bildet fra ulykkesstedet kan man skimte vraket av den hvite limousinen. Foto: Tom Heffernan Sr. via AP / NTB scanpix

 • Hans O. Torgersen
  Journalist

Delstatspolitiet fortalte om pågripelsen i en pressemelding, og fortalte senere at han er siktet for uaktsomt drap. Han er sønnen til firmaet eier. Det var Hussain som hadde ansvaret for den daglige driften av firmaet.

Hussain ble pågrepet under en trafikkontroll. Nyhetsbyrået AP har ringt forsvareren hans uten å få kontakt.

Ulykken lørdag skjedde da en 17 år gammel hvit limousin, en forlenget Ford Excursion, kom ned en bratt bakke mot et t-kryss, kjørte tvers gjennom krysset, traff to fotgjengere og en parkert bil, før ferden endte i et bekkefar.

Sjåføren, alle 17 passasjerene og de to fotgjengerne døde i ulykken. Limousinen var leid av en gruppe som var på vei til et 30-årslag. Flere av de omkomne passasjerene var i familie. Flere av de omkomne var ektepar og dermed førte ulykken til at barn ble foreldreløse.

Politiet på ulykkesstedet dagen etter ulykken. Foto: Cindy Schultz / Reuters / NTB Scanpix

Firmaet som eide bilen, Prestige Limousine Chaffeur Service, har gjort det svært dårlig under inspeksjoner fra myndighetene.

De siste to årene har firmaet som skal ha tre kjøretøyer, blitt gjenstand for inspeksjon fem ganger. Fire ganger endte inspeksjonen med at kjøretøy ble tatt ut av drift, skriver Washington Post, som har funnet opplysninger om dette i offentlige registre.

New Yorks guvernør, Michael Cuomo, fortalte mandag til NBC News og flere andre medier i New York City at sjåføren av ulykkesbilen ikke hadde den typen førerkort som er nødvendig for å transportere passasjerer.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. USA
 2. Trafikkulykker

Relevante artikler

 1. VERDEN

  20 døde i ulykke med 17 år gammel limousin – sjåføren hadde ikke lisens for persontransport

 2. VERDEN

  Fire søstre døde i limousin-ulykke i staten New York

 3. VERDEN

  Turistbuss kjørte av veien på portugisisk ferieøy – 29 døde

 4. NORGE

  Dødsulykke i Lillesand – kvinne i 30-årene påkjørt av større kjøretøy

 5. OSLOBY

  Småbarnsmor på sykkel omkom – lastebilsjåfør tiltalt for uaktsomt drap

 6. OSLOBY

  Denne situasjonen er spesielt farlig for syklister