Verden

Antall døde i togulykken i Danmark har steget til åtte

Åtte personer er bekreftet omkomne i togulykken i Danmark onsdag, opplyser politiet.

De største skadene på ulykkestoget er foran på venstre side av første vogn.
  • og NTB
  • Helene Skjeggestad
    Journalist

Ulykken skjedde trolig da en tilhenger blåste av et godstog og rett inn i et møtende passasjertog på Storebæltsbroen i Danmark.

Onsdag morgen opplyste politiet at antall bekreftede omkomne var steget fra seks til åtte.

Årsaken til Danmarks verste togulykke på 30 år er trolig en trailer-tilhenger med tomme ølflasker som løsnet fra godsvognen den sto på. Den blåste rett inn i et lyntog som kom over Storebæltsbroen i motsatt retning, rapporterer Ekstra Bladet.

  • Seks omkom i togulykke på Storebæltsbroen: – Vinduene eksploderte. Så ble alt svart.

Dramatisk

Øyenvitner beskriver dramatiske scener under ulykken.

– Jeg så ut av vinduet og så gnister sprutet opp fra sidene av toget. Så begynte rutene å knuse mens glasskårene fløy inn på oss, forteller en av passasjerene til avisen Politiken.

Mannen beskriver togvognen han satt i som totalskadet. Sammen med andre passasjerer brøt han seg inn i vognen foran, hvor det sto enda verre til.

Her måtte de gå over omkomne for å komme frem til skadede.

– Dypt berørt

Godstransportøren DB Carbo, et datterselskap til Deutsche Bahn, hadde ansvaret for transporten av de tomme Carlsberg-flaskene på godstoget.

Lyntoget var på vei til København mens godstoget skulle til Fyn. Ambulanser, politi og eksperter fra den danske Havarikommissionen ble sendt til stedet etter ulykken.

På lyntoget skal det ha vært 131 passasjerer og tre ansatte da ulykken skjedde.

– Helt vanlige dansker på vei hjem fra jobb eller juleferie har fått livene sine ødelagt. Det er dypt tragisk, sier Danmarks statsminister Lars Løkke Rasmussen.

Dronning Margrethe har også uttalt seg:

– Denne morgenens forferdelige togulykke på Storebæltsbroen berører meg dypt. Mine tanker og min dypeste medfølelse går til både de etterlatte og deres familier og dem som har blitt skadd, sier hun via det danske kongehusets nettsider.

Les også

Dansk jernbaneforbund: Lokførere og togpersonalet uten skyld i Storebælt-ulykken