Verden

Mange savnet etter at russisk boligblokk raste sammen

Fire personer er døde og en stor redningsaksjon er i gang for å lete etter minst 35 andre som er savnet etter at deler av en høyblokk kollapset i Russland.

Blokken kollapset om morgenen nyttårsaften etter det som trolig var en gasseksplosjon.
  • og NTB

Mange av beboerne i blokken lå fortsatt og sov i leilighetene sine i byen Magnitogorsk sør i landet da det som trolig var en gasseksplosjon, inntraff ved 06-tiden mandag morgen lokal tid. Et stort parti av den ti etasjer høye boligblokken raste sammen.

Fire personer er så langt funnet døde mens fem andre er sendt til sykehus med skader. Tallet på savnede varierer mellom 35 og 38 som enten er savnet eller ikke gjort rede for.

Det var kaldt i byen mandag, med temperaturer ned mot 17 kuldegrader, og store redningsmannskaper jobber på spreng for å lete etter overlevende eller døde. Ifølge lokale medier er det hørt rop om hjelp fra ruinhaugen. Natt til tirsdag er det ventet temperaturer ned mot 24 minusgrader.

Redningsmannskaper søkte mandag etter overlevende i ruinene av en boligblokk i byen Magnitigorsk i det sørlige Russland. En gasseksplosjon er trolig årsaken til at blokken raste sammen. Foto: AP / NTB scanpix
Mange mennesker er fortsatt savnet i ruinene etter at blokken kollapset.

President Vladimir Putin reiste mandag ettermiddag til Magnitogorsk, en industriby i Ural med om lag 400.000 innbyggere, for å følge redningsarbeidet på nært hold.

Ifølge det statlige nyhetsbyrået Ria er 48 leiligheter skadd av eksplosjonen. Det er ifølge lokale myndigheter registrert 110 beboere på adressen.

Redningsmannskap på åstedet for kollapsen i byen Magnitogorsk sør i Russland.