Verden

Dødstallet fortsetter å stige etter flomkatastrofen i Japan

Dødstallet etter den verste flomkatastrofen i Japan på flere tiår har steget til 179. Samtidig er titalls personer fremdeles savnet, ifølge japanske medier.

Redningsarbeidere leter etter overlevende i byen Kumano sørvest i Japan onsdag. Vannmassene har begynt å trekke seg tilbake, men gjørme gjør letearbeidet vanskelig. Foto: Kota Endo / Kyodo News via AP / NTB scanpix

 • NTB

Titusener av redningsarbeidere fortsatte onsdag å grave etter overlevende under de voldsomme leiremassene som regnværet har etterlatt seg.

Samtidig reiste statsminister Shinzo Abe til Kurashiki, et av de hardest rammede områdene vest i landet, etter å ha avlyst en planlagt utenlandstur. Mer enn 40 av byens innbyggere er døde som følge av regnkatastrofen.

I Kurashiki besøkte Abe et senter for evakuerte med om lag 200 personer. Statsministeren satte seg under besøket ned foran en eldre kvinne, og han lovet at han og regjeringen vil gjøre sitt ytterste for at folks liv raskt kan vendte tilbake til normalen.

Folk venter på å reddet fra et hustak i Okayama -provinsen 7. juli Foto: Shingo Nishizume

Om lag 10.000 mennesker befinner seg fortsatt i evakueringssentre.

Tusenvis isolert

På grunn av mangel på rent drikkevann og høye temperaturer på over 35 grader fryktes det nå at befolkningen i enkelte av de hardt rammede områdene skal få heteslag. I byen Kure er over 226.000 mennesker isolert uten vann og forsyninger.

Også i Hiroshima er mennesker stengt av fra omverdenen.

Biler er ødelagte og sitter fast i leire i byen Hiroshima sørvest i Japan. Bildet er tatt tirsdag. Foto: Ryosuke Ozawa / Kyodo News via AP / NTB scanpix

– Vår tilgang til veien er blokkert, og vi kan ikke dra noe sted i bil, sier Nobuaki Hyuga i byens Asakita-distrikt. Han forteller at butikkene i nærområdet kun har iskrem og juice igjen.

80 helikoptre deltar

Tirsdag begynte vannmassene endelig å trekke seg tilbake etter at regnværet ga seg mandag, men redningsarbeidet fortsetter for fullt. Regjeringen har mobilisert totalt rundt 75.000 redningsarbeidere, inkludert soldater, for å bidra til å lete etter og redde savnede.

Les også

Minst 100 døde etter rekordregn i Japan

Også rundt 80 helikoptre deltar, opplyser den  apanske regjeringen.

Japan gjennomgår tunge regnsesonger tidlig om sommeren hvert år, men i år har det kommet rekordstore mengder. Enkelte steder har det falt over 1 meter regn på svært kort tid.

Dette bildet viser omfanget av oversvømmelsene i Kurashiki i Okayama-provisjonen 9. juli. Foto: Kyodo News via AP

 1. Les også

  Dødstallet stiger til 156 etter flomkatastrofen i Japan

Les mer om

 1. Japan
 2. Flom
 3. Asia

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Minst 100 døde etter rekordregn i Japan

 2. VERDEN

  Minst 100 døde etter uværet i Japan

 3. VERDEN

  Dødstallet stiger til 156 etter flomkatastrofen i Japan

 4. VERDEN

  Nesten 200 døde i flomkatastrofen i Japan

 5. VERDEN

  Over 50 døde, mange savnet i flom i Japan

 6. VERDEN

  Over 20 skadd i kraftig storm i Japan