Verden

Gratulasjoner strømmer inn etter at grottedramaet i Thailand er over

Både Donald Trump og Theresa May er blant dem som kommer med lykkeønskninger etter at alle de tolv guttene og treneren deres er reddet ut av grotten i Thailand.

Frivillige jublet da det var klart at alle var hentet ut. Foto: Soe Zeya Tun / X02594

 • og NTB
 • Shaghayegh Yousefi

Hele verden har fulgt med på redningsaksjonen for å få det unge fotballaget og treneren deres ut av de oversvømte grottene. Både myndigheter og frivillige har bidratt i forsøket på å få guttene ut. Nå jubles det verden over.

Storbritannias statsminister Theresa May var tidlig ute med å uttrykke glede over at de 13 som har vært innesperret i Tham Luan-grotten i over to uker, nå er ute og i sikkerhet.

– Glad for å se at redningsaksjonen for å få ut de som var innesperret i grotten i Thailand var vellykket. Verden fulgte med og vil hylle motet til alle de involverte, tvitret May.

Også USAs president Donald Trump tok Twitter i bruk for å gratulere de thailandske marinejegerne med et vellykket oppdrag.

Les også

Direkteblogg: Alle 13 er nå hentet ut

– På vegne av USA, gratulerer til Thai Navy SEALs og alle andre med en vellykket berging av de tolv guttene og treneren deres fra den farlige grotten i Thailand. For et vakkert øyeblikk – alle ute, bra jobbet!, skrev han.

Tesla-sjef Elon Musk gratulerer et enestående redningsmannskap.

– Gode nyheter at de kom seg trygt ut, skrev Musk på Twitter.

Han fløy til Thailand med en spesiallaget miniubåt som han håpet kunne bidra i redningsaksjonen. Han ankom Chian Rai tirsdag med ubåten, men den ble ikke benyttet i aksjonen.

Både fotballtreneren og de tolv guttene er nå reddet ut av grotten i Thailand. Lykkeønskninger strømmer på fra hele verden. Bildet viser en ambulanse på vei til sykehuset i Chiang Rai, der guttene ble fraktet etter å ha blitt hentet ut av grotten. Foto: AP / Vincent Thian / NTB scanpix

Invitert til fotball-VM

Guttene er også invitert til Moskva for å overvære finalen i fotball-VM som går av stabelen søndag.

Det vil de imidlertid ikke få anledning til siden de må oppholde seg på sykehus i en uke. Men nå har også fotballaget Manchester United kastet seg på ballen og inviterer guttene og redningsmannskapet til Old Trafford i den kommende sesongen.

– Våre tanker og bønner er med dem som er berørte, tvitret fotballaget.

Les også

 1. De siste fem skal hentes ut av grotten i Thailand i dag

 2. Grottedramaet i Thailand: Oksygennivået begynner å bli kritisk

 3. Skolekameratene venter i spenning: – Tror overlevelsestrening kan ha hjulpet

Les mer om

 1. Thailand
 2. Grottedramaet i Thailand
 3. Manchester United
 4. Fotball
 5. Moskva
 6. Donald Trump