Verden

To pågrepet for terrorplaner i Frankrike

Fransk politi har pågrepet to menn som er siktet for å ha planlagt et terrorangrep få dager før første runde av presidentvalget. Det er funnet våpen og sprengstoff i leiligheten.

Politi og andre nødetater rykket ut og sperret av en boligblokk der det ble gjennomført husransakelse og tatt flere beslag.
  • NTB

De pågrepne, som er 23 og 29 år gamle, ble pågrepet av fransk spesialpoliti i Marseille tirsdag, opplyser innenriksminister Matthias Fekl til TV-stasjonen BFMTV. Bilder fra byen viser et stort antall tungt bevæpnede og maskerte politifolk og kriminalteknikere som frakter beslag ut av en avsperret bygning.

De to er radikaliserte og kjent av politiet fra før, og de skal ifølge Fekl ha planlagt å gjennomføre et terrorangrep i løpet av de nærmeste dagene.

Fransk påtalemyndighet opplyste tirsdag kveld at det ble funnet tre kilo med eksplosiver, samt våpen og IS-flagg i forbindelse med pågripelsene. Den ene av de to pågrepne skal ha planlagt å sverge troskap til IS, opplyser statsadvokat François Molins ifølge Reuters. Den andre pågrepne har ifølge Molins forbindelser til en islamistcelle i Belgia.

Maskerte polititjenestemenn deltok i husransakelse etter pågripelsene.

Både Nasjonal fronts leder Marine Le Pen og den konservative kandidaten François Fillon sier at de ble orientert om den angivelige terrorplanen i forrige uke, og at sikkerhetsvaktene deres fikk bilder av de to mennene som nå er pågrepet.

Sikkerhetsopplegget rundt presidentkandidatene har vært omfattende under hele valgkampen, men så langt har det ikke vært hendelser av betydning.

– Alt vil bli gjort for å sikre sikkerheten under valget, sier innenriksminister Fekl.

Første runde av presidentvalget i Frankrike holdes førstkommende søndag, 23. april. Andre runde holdes 7. mai.

Les også

  1. Frankrike er i en systemkrise | Frank Rossavik

  2. Ni måter Marine Le Pen gjør det kontroversielle partiet sitt spiselig på

  3. François Hollande har vært Frankrikes mest upopulære president. Hva gikk galt?

  4. Tre siktet for terrorplanlegging i Frankrike

Les mer om

  1. Presidentvalget i Frankrike
  2. Terror