Verden

København: Tilfeldig tenåring skutt på åpen gate

Fredag kveld var det to skyteepisoder i København. Ett av ofrene er en tenåringsgutt som tilfeldigvis befant seg på feil sted på feil tidspunkt.

FOTO: NTB SCANPIX Foto: København herjes av voldgjenger som Loyal to Familia.

  • Frode Sætran
  • Hans O. Torgersen
    Journalist

– Feigt og vanvittig!

Det er måten København politi beskriver ugjeringen som skjedde i Tingbjerg fredag ettermiddag.

– Stopp vanviddet, skriver politiet på pressemeldingen som er sendt ut.

– Politiet: Kujoner!

Ekstrabladet skriver at politiet raser mot gjerningsmennene som de bare var millimeter fra å knipe før de slapp unna. Gjerningsmennene skal ha vært to menn som kjørte på en moped eller scooter.

«Det er selvsagt uden modstykke en kujonagtig og vanvittig handling at komme kørende på en scooter og så skyde på den første og bedste, man tilfældigvis møder på stien», skriver politiet.

Tilfeldig offer

Den 17 år gamle gutten som ble truffet har ingen forbindelse til noen av bandene som herjer i København.

  • Han kalles Edderkoppen fra Blågårds Plads. Siden han slapp ut av fengsel i mars, har dansk-pakistanske Shuaib Khan ifølge Berlingske ledet gjengen Loyal to Familia (LTF).

Kort tid før 17-åringen ble skutt i foten ble det skutt utenfor en moské i Rovsings gade i den danske hovedstaden. En person ble etterpå fraktet til sykehus. Tilstanden er ikke kjent.

Bandekrig

Helt siden midten av juni har det vært en rekke voldsomme oppgjør i København som antas å dreie seg om en eskalerende gjenkonflikt. Politiet har hele tiden hatt en visitasjonssone omkring Nørrebro og Husum. Torsdag ble sonen utvidet og omfatter nå også Ryparken stasjon hvor det fredag var en skyteepisode.

Les mer om

  1. Krim
  2. København