Verden

Tre menn skutt i Göteborg

To menn skal ha blitt skutt og alvorlig skadet i Göteborg. Deretter skal svensk politi ha skutt en tredje person.

Lørdag har det vært to skyteepisoder i Sverige. Ved 21.30-tiden ble tre menn skutt i Göteborg.
  • Thomas Olsen
    Journalist

Klokken 21.33 lørdag kveld skal politiet i region vest ha blitt varslet om at to menn skal ha blitt skutt i bydelen Bergsjön i Göteborg.

Deretter skal en mann til ha blitt skutt av politiet. Dette skal ifølge Aftonbladet ha vært mannen politiet mistenker for å ha skutt de to andre.

To av mennene skal være alvorlig skadet, den tredje skal kun være lettere skadet, opplyser Sahlgrenska sjukhuset til Aftonbladet. En av de skadde skal være skutt i ryggen.

  • 110 personer drept i Sverige i fjor: Gjengvold får skylden for stor økning

Biljakt og varselskudd

De to som er alvorlig skadd, er mellom 25 og 30 år gamle. Mannen politiet mistenker for å ha avfyrt skuddene, er i 25-årsalderen.

Politiet etterforsker saken for mordforsøk.

Det skal ha vært en biljakt med politiet involvert før den mistenkte mannen ble skutt. Vitner forteller at politiet avfyrte flere varselsskudd.

– Jeg hørte politiet si til ambulansepersonellet at en person ble skutt i ryggen, sa et vitne til avisen. Et annet vitne sa til Göteborgs-Posten at han så en mann bli skutt i beinet eller foten. Vedkommende skal være den mistenkte gjerningsmannen.

All kollektivtrafikk i området ble stanset av hensyn til sikkerheten.

Ifølge svensk politi er Bergsjön et problemområde som de klassifiserer som spesielt utsatt.

Tre menn er kjørt til sykehus etter å ha blitt skutt i Bergsjön i Göteborg. En av dem er mistenkt for å ha skutt de to andre. Her et bilde fra Bergsjön tatt for to år siden da en ung mann ble skutt i Galileis gata.

Mann skutt i Södertälje tidligere

Tidligere lørdag kveld ble en mann skutt i Södertälje sørvest for Stockholm.

Ifølge Expressen skal det ha blitt avfyrt 12 skudd mot mannen, som ble fraktet til sykehus i helikopter. Store politistyrker lette lørdag kveld etter en gjerningsmann.

Les mer om

  1. Göteborg
  2. Politiet
  3. Sverige