Verden

- Israel kan ha begått krigsforbrytelser

30 drept da hus med sivile palestinere ble beskutt.

Kampene i Gaza går hardt utover sivilbefolkningen. Denne gutten fra Beit Lahiya har mistet faren sin og fire sønner i angrepene. FOTO: KHALIL HAMRA/AP

Les også

  1. Rice: - Vanskelig for Israel å skåne sivile

  2. Norsk Folkehjelp truffet på Gaza

  3. Gaza: Krigen dag for dag

  4. - Svært spent på grensen

  5. FN: - Sivile ble plassert i hus før det ble bombet

Nyhetsbrev Få oversikten med vårt nyhetsbrev om Ukraina

er fortsatt under gransking, og israelske representanter avviser at hæren har begått handlingene de blir beskyldt for.FNs høykommissær for menneskerettigheter, sørafrikanske Navi Pillay, sier til BBC at det er nødvendig med en troverdig, åpen og uavhengig undersøkelse av mulige brudd på folkeretten i forbindelse med en hendelse denne uka i Zeitoun, i den sørøstlige delen av Gaza by, skriver The Guardian.

– Hendelsen synes å ha alle elementer av krigsforbrytelser, sier Pillay.

Hendelsen ble kjent fredag.

– Flere vitner har fortalt at israelske soldater 4. januar evakuerte rundt 110 palestinere til en enebolig i Zeitoun, og halvparten av palestinerne var barn. De fikk beskjed om å holde seg innendørs, het det i kunngjøringen fra OCHA. Ett døgn senere ble huset bombardert, og rundt 30 mennesker drept.

Talsmann for Israels utenriksdepartement, Yigal Palmor, sier ifølge BBC at ingen israelske soldater var i det angitte området den dagen da hendelsen skal ha skjedd.