Mexico-studenter får reise hjem

96 norske elever ved Gateway College i Mexico får tilbud om å reise hjem og ta eksamen i Norge. Fem studenter vurdere så langt tilbudet.

Fem norske studenter vurderer å reise hjem tidligere fra studieoppholdet v ed Playa del Carmen i Mexico.

Les også:

— Så langt har fem studenter skrevet seg på liste for å få reise hjem, forteller Jon B. Benjaminsen, senterleder ved Gateway College i Playa del Carmen i Mexico.

Utbruddet av svineinfluensa i Mexico har gjort foreldrene til elevene ved Gateway Colleges studiesenter i Mexico urolige. Nå ønsker flere av studentene å evakuere fra landet.

96 studenter

Gateway College samarbeider med norske høyskoler, og gir studenter muligheter til å studere ett semester ved ett av studiestedene de har i utlandet. For eksempel kan studentene ta en norsk ex.phil.-eksamen ved deres senter i Mexico.

Nå har Gateway College 96 nordmenn som studerer ved deres senter ved Playa del Carmen i Meksiko.

Alle disse studentene har fått tilbud om å reise hjem og ta avsluttende eksamen i Norge.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Bekymrede foreldre

— Vi har fått henvendelser fra bekymrede foreldre, og vi følger tett med på reiserådene fra UD. Nå tilbyr vi de som er bekymret å reise hjem tidligere enn planlagt, og vi legger tilrette for at de får tatt eksamen i Norge slik at det ikke går utover studieprogresjonen, sier Ulrika Herlofsen, administrerende direktør I Gateway College.

Hun forteller at mange foreldre har tatt kontakt og er bekymret for sine barn. Det er imidlertid ingen panikk blant studentene.

— Vårt senter ligger omlag en times flytur fra Mexico by, og det har ennå ikke vært noe utbrudd av svineinfluensa i området ved vårt senter, sier Herlofsen.

Ingen panikk

— Alt er som normalt her nede. Stemningen er fin, det er stille og rolig, forteller Benjaminsen på telefon fra Playa del Carmen.

Han gav studentene tilbud om å reise hjem mandag ettermiddag. De som vil raskt tilbake til Norge, må gi en tilbakemelding før onsdag.

Tirsdag var det fem studenter som vurderte hjemreise.

— Vi har både fått tilbakemelding fra foreldre som er bekymret, og fra foreldre som ikke er bekymret, sier Benjaminsen.