Bortføringsvideo <br/>brukt i dataspill

Mor til drepte James Bulger (3) reagerer kraftig.

Her er bildet fra overvåkingskamera som viser en av de 10 år gamle guttene som tar med seg James Bulger ut av kjøpesenteret Strand i Liverpool i februar i 1993.

De kornede overvåkingsbildene som viser at lille James Bulger blir tatt med ut av kjøpesenteret før han blir drept, har dukket opp som spor i et dataspill.

Det er nå 14 år siden tre år gamle James Bulger ble lurt med ut av et kjøpesenter i Liverpool av to 10 år gamle guttene.

Mishandlet og drepte

Guttene tok med seg lille James Bulger ut, mishandlet ham og drepte ham til slutt. De forlot ham liggende på en jernbanelinje.

Saken vakte stor oppsikt den gang, og politiet offentliggjorde bilder fra kjøpesenteret som viste hvordan treåringen, som var på handletur sammen med moren, blir leid ut av kjøpesenteret.

Kraftig reaksjon

Mor til James Bulger, Denise Fergus, har reagert sterkt på at disse bildene nå dukker opp som spor i dataspillet "Law and Order: Double or nothing". Spillet baserer seg på en TV-serie som også går på britisk TV.

— Å vite at James er blitt til et spor i et dataspill gjør meg veldig sint. De som har laget dette spillet har brukt ham som om han er offentlig eiendom. Dette umenneskeliggjør minnet om min skjønne sønn, sier Fergus til britisk media.

Trakk spillet

Fergus har tatt kontakt med advokater i USA og selskapet som har utviklet spillet, Legacy Interactive. De har beklaget og vil fjerne videoen i fremtidige utgaver av spillet.

Den britiske importøren av spillet har trukket spillet fra markedet.