Verden

Dette skjedde i Ukraina natt til torsdag

Dette er noen av de viktigste hendelsene knyttet til krigen i Ukraina i natt.

En innbygger i byen Hostomel hopper ned fra en utbrent russisk stridsvogn.
  • NTB

1. Nye likfunn

Elleve lik er funnet i en garasje i Kyiv-forstaden Hostomel, ifølge avisen Ukrajinska Pravda. Det skal dreie seg om sivile som angivelig er blitt drept av russiske soldater. Opplysningene er ikke bekreftet fra uavhengig hold.

2. Ny video

En video som er lagt ut i sosiale medier og som New York Times har verifisert, viser det som skal være ukrainske soldater drepe russiske krigsfanger nær Kyiv rundt 30. mars.

3. Zelenskyj oppfordrer til embargo

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj oppfordrer Vesten til å enes om å innføre embargo på russisk olje. I en videotale gjentar han også at han mener russiske banker må bli fullstendig utestengt fra internasjonale finanssystemer.

4. Nytt russisk rakettangrep

Småbyen Losova i Kharkiv-regionen i Øst-Ukraina er blitt rammet av et russisk rakettangrep, ifølge lokale myndigheter. Imidlertid foreligger det så langt ingen meldinger om drepte eller sårede.

5. Pentagon: Kan forlenge krigen

En beslutning fra Russlands president Vladimir Putin om å konsentrere kampene i Øst-Ukraina kan forlenge krigen lenger enn noen ønsker, ifølge det amerikanske forsvarsdepartementet Pentagon.

Innbyggerne i den sørlige havnebyen Mariupol drikker vann fra en brønn nær det utbombede teateret i byen.

6. Flere tusen mennesker evakuert

Nesten 5000 sivile ble evakuert via humanitære korridorer i Ukraina i går. Over 1100 av dem forlot Mariupol i private biler, mens rundt 2500 sivile dro fra andre byer, med kurs for Zaporizjzja. Ytterligere 1200 ble evakuert fra Luhansk-regionen i øst, ifølge tall fra regjeringen i Kyiv.

Les mer om

  1. Krigen i Ukraina
  2. Ukraina
  3. Vladimir Putin
  4. Volodymyr Zelenskyj
  5. Pentagon
  6. Kyiv
  7. Krig