Gjemte kjempebombe i ambulanse

Politimennene som stoppet bilen for kontroll, måtte løpe for livet.

Se video øverst i denne saken.

En kameramann klarte å fange mye av dramatikken midt i Kabul sentrum i Afghanistan mandag.

Under de voldsomme Taliban-angrepene mot byen, fikk politiet stanset en ambulanse, som de gjerne ville sjekke nærmere. Da de kom bort til bilen, fikk de se at den var full av eksplosiver. De skjønte at dette kom til å gå galt, og begynte å løpe for livet. Sekunder senere detonerte selvmordsbomberen bak rattet ladningen.

Alvorlig angrep

Taliban startet et kommandolignende angrep på den afghanske hovedstaden mandag morgen. Dagens angrep i Kabul var de mest alvorlige i byen på nesten ett år og skjedde samtidig som flere av president Hamid Karzais nye regjeringsmedlemmer ble tatt i ed i presidentpalasset.

Talsmann Zabiullah Mujahid fra Taliban sa at et tyvetall opprørere hadde tatt seg inn i den afghanske hovedstaden. Det ble rapportert om skyting og eksplosjoner på flere steder i morgentimene i dag, og ett av hovedmålene for angrepet var shoppingsenteret Gulbahar.

Måtte evakueres

FN-utsending Kai Eide måtte evakueres flere ganger da Kabul sentrum ble angrepet av opprørere mandag morgen. Den norske FN-sjefen satt i et møte på kontoret sitt da lyden av eksplosjoner og skudd flerret gjennom luften.

— Deler av angrepet var rettet mot UD, som ligger bare noen få hundre meter unna FN-kontorene. Først flyttet vi møtet til et kontor i kjelleren, før vi ble evakuert til en bukers. Deretter ble jeg og noen av mine medarbeidere flyttet videre til min bolig, sa Eide til Aftenposten.no tidligere i dag.

Les også:

Les også

Kai Eide: - Største angrepet jeg har opplevd

— Dette er det mest omfattende angrepet i Kabul siden jeg kom hit, sa Eide, som har vært FNs fremste representant i landet siden mars 2008.