Moren mistenkte sønnen for drap

Familien spurte flere ganger om 24-åringen drepte den syv år gamle jenta i Pakistan.

Les også: Den 24 år gamle norsk-pakistanske mannen, som i Norge skal ha hatt tilknytning til A-gjengen, sitter nå fenglset i Islamabad. Han har tilstått at han står bak drapet på den syv år gamle nabojenta, som ble funnet drept i nærheten av boligen der han bor. Mannen hjalp selv foreldrene til den drepte jenta med å varsle politiet etter at de ikke lyktes med å finne datteren.

Mistenkte sin egen sønn

I samtale med Aftenposten.nos tolk forteller drapsmannens onkel at både han selv og 24-åringens mor mistenkte at 24-åringen var gjerningsmannen da jenta ble funnet død. Mannen hadde vært hjemme alene i familiens hus da nabojenta ble borte. Familien hans spurte derfor flere ganger om den 24 år gamle tobarnsfaren sto bak, men fikk benektende svar tilbake.

— Ikke pålitelig

Også 24-åringens fetter, Fakhar, bekrefter at familien ikke stolte på 24-åringens forklaring. Fetteren er gift med den drapssiktede mannens søster og er derfor både mannens fetter og svoger. Han forteller om flere episoder der den 24 år gamle mannen blant annet skal ha stjålet penger fra familiemedlemmer og solgt tyvegods. Blant dem som skal ha blitt lurt av 24-åringen, var faren til jenta som ble drept. Han leide et hus av fetteren, men skal ha gitt husleiepenger til den nå drapsdømte mannen. Disse pengene forsvant, noe som førte til at familiemedlemmene ikke ønsket å bruke den siktede mannen som mellomledd. Til Aftenpostens tolk sier faren til den drepte jenta at han mange ganger hadde sagt til datteren at hun ikke fikk gå opp i etasjen der den siktede mannen bodde. - Jeg sa at hun ikke fikk gå opp, sier den sørgende faren. Den dreptes familie mistenkte også 24-åringen fra første stund. Blant annet ble en venn av familien nektet å komme inn i mannens leilighet da de lette etter jenta. Dette oppfattet han som svært mistenkelig.

Var venninnen til lillesøster

Syv-åringen var lekekamerat med drapsmannens lillesøster og var derfor vant til å leke i huset. Den drapssiktede mannen forteller at han ba jenta om å kjøpe sigaretter og deretter lokket henne opp i sin etasje i huset han bor i sammen med familien. 24-åringen misbrukte jenta, som ble redd og ba om å få gå hjem. Mannen sier at han selv ble redd etter at han hadde forbrutt seg, og at han derfor bestemte seg for å drepe barnet. Etter drapet satt mannen ved siden av liket av jenta i tre timer. Han bestemte seg for å kvitte seg med liket fra taket fordi bilen hans ikke var tilgjengelig og fordi han ikke kunne komme usett ut med liket. Han gikk derfor opp på taket og kastet liket ned fra taket til en nabo et par hus unna. Sjalet som han brukte som drapsvåpen, kvittet han seg med ved sitt eget hus, og jentas sko gjemte han på toppen av et skap. Inne på rommet der drapet skjedde, sprayet han med romspray. Da fetteren hans kom inn på rommet senere på kvelden, satt den siktede og spilte pc-spill. Deretter deltok han i søket etter jenta han nå har tilstått å ha drept. Bare kort tid senere forlot mannen Pakistan og dro til Saudi-Arabia sammen med moren sin for å delta under feiringen av den religiøse høytiden haj. Da han kom hjem, var pakistansk politi blitt varslet om hvilket fly han kom med og pågrep ham i det han kom ut av flyet. Den norske advokaten Abid Q. Raja har nå reist til Pakistan for å bistå den norsk-pakistanske mannen.