Verden

To personer pågrepet etter knivangrep i Paris – flere skadet

To personer er skadet i et knivangrep øst i Paris. Begge ofrene skal være journalister. Hendelsen etterforskes som et mulig terrorangrep.

Politi og redningspersonell i Paris’ gater etter at fire ble skadet i knivangrep fredag.
 • Magnus Kallelid
  Journalist
 • NTB

Angrepet fant sted nær de tidligere lokalene til satiremagasinet Charlie Hebdo. Disse lokalene ble rammet av et terrorangrep i 2015.

Politiet har pågrepet to personer i forbindelse med knivangrepet. Én av dem skal være hovedmistenkt og antas å ha stått bak selve angrepet.

Det skal ha blitt funnet et knivvåpen på åstedet. Det melder nyhetsbyrået Reuters.

Franske påtalemyndigheter bekrefter at saken etterforskes som en mulig terrorhandling på grunn av tid og sted for angrepet.

Les også

Frykten for å ytre seg henger fortsatt igjen etter Charlie Hebdo-angrepene. Nå begynner rettssaken.

Ble angrepet midt i røykepausen

Knivangrepet skjedde mens det pågår en rettssak mot flere som angivelig skal ha medvirket til angrepet i 2015, der 12 mennesker ble drept.

Frankrikes statsminister Jean Castex besøkte åstedet fredag formiddag. Han opplyste at det er to journalister som er blitt skadet. Ingen av dem skal være livstruende skadet.

Politiet i nærheten av de tidligere lokalene til satiremagasinet Charlie Hebdo.

Mens franske myndigheter beskriver hendelsen som et knivangrep, forteller øyenvitner om en mann som var væpnet med en machete eller en øks. De to journalistene skal ha blitt angrepet mens de tok en røykepause.

– To kolleger av oss røykte sigaretter på gaten. Jeg hørte skrik, gikk bort til vinduet og så en kollega, blodig, som ble jaget av en mann med en machete, forteller en ansatt i filmproduksjonsselskapet Premieres Lignes til AFP.

Ledelsen i selskapet, som produserer dokumentarer, bekrefter overfor TV-stasjonen BFM at to av deres ansatte er skadet. Angriperen skal ha flyktet inn på en metrostasjon.

Et annet øyenvitne, Kader Alfa, sier til nyhetsbyrået AP at han så en mann i 30- eller 40-årene med en øks. Mannen skal ha gått bak en person som var dekket av blod.

EU-president Charles Michel uttrykker medfølelse med ofrene for angrepet.

«Terror har ingen plass i Europa», skriver han på Twitter.

Les også

Al-Qaida med trusler mot Charlie Hebdo

Et knivvåpen er blitt funnet på åstedet, sier politikilder til nyhetsbyrået Reuters.

Politikilder: – Kun snakk om én angriper

Det var fredag et stort politioppbud ved åstedet. Folk er blitt oppfordret til å holde seg unna området. Elever på ni skoler fikk beskjed om å holde seg innendørs.

Politiet opplyste først at fire personer ble skadet i knivangrepet, men etter hvert ble det klart at det kun var snakk om to personer.

Den ene av de mistenkte ble pågrepet i nærheten av Place de la Bastille, ikke langt unna åstedet. Den pågrepne hadde blod på klærne, ifølge Le Figaro.

Også den andre ble pågrepet i samme område, opplyser en kilde i rettsvesenet til nyhetsbyrået AFP.

En mistenkelig pakke ble funnet i området ved åstedet, men den viste seg etter hvert å ikke være farlig.

Trykket nye karikaturer før rettssaken

I starten av september begynte rettssaken hvor 14 personer står tiltalt for å ha medvirket til angrepet på satiremagasinet Charlie Hebdo. Hvorvidt rettssaken har noe med angrepet å gjøre er nå altså under etterforskning.

Fredag vitnet enkene etter de ytterliggående islamistene som åpnet ild i redaksjonslokalene.

Tidligere denne måneden valgte magasinet igjen å trykke karikaturer av den muslimske profeten Muhammed, i forkant av at rettssaken skulle begynne.

Store franske politistyrker ble sendt ut i gatene i forbindelse med angrepet.

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  SPORT
  Publisert:

  Jakten på ungdomskilden

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5