Fire omkom i ekstremvær sør i USA

Fire personer har mistet livet i ekstremværet som har rammet flere delstater sør i USA. I Louisiana døde mor og datter da hjemmet deres ble tatt av en tornado.

En kvinne og hennes tre år gamle datter ble funnet døde i denne husvognen i Louisiana. Foto: Ginny Higgins / St. Martin Parish Sheriff's Office / AP/ NTB scanpix
  • NTB

Myndighetene har bekreftet at det var en tornado som feide innover Breaux Bridge i delstaten Louisiana søndag og løftet en husvogn av sokkelen. En mor og hennes tre år gamle datter ble funnet døde i restene av boligen, mens tornadoen fortsatte videre og gjorde skader på flere hjem og bygninger.

Tidlig mandag døde en kvinne i delstaten Mississippi etter at hun kjørte av veien og ut i en elv. Ifølge rettsmedisiner David Ruth var kvinnen på telefonen med redningsmannskapene da hun ble tatt av vannmassene. Politiet opplyser til lokale medier at det var sterke strømmer på stedet der kvinnen ble funnet død.

Ytterligere en kvinne er bekreftet omkommet i Mississippi. Hun døde da sterke vinder rev med seg et tre som traff huset hennes søndag kveld.

Guvernør John Bel Edwards i Louisiana har oppjustert beredskapen i påvente av "ekstremt farlig vær" og bedt innbyggerne holde seg inne, lade mobiltelefoner og ha dem i nærheten slik at de kan motta oppdateringer fortløpende.

Sterke vinder og tornadoer er varslet fra Mississippi til South Carolina.

(©NTB)