Verden

Oscar-tabbe: Levende filmprodusent ble hedret som død kvinne

En australsk filmprodusent som er høyst levende ble feilaktig hedret som død kostymedesigner under Oscar-utdelingen.

Den australske filmprodusenten Jan Chapman bedyrer at hun er lys levende, til tross for at et bilde av henne ble vist frem under Oscar-kveldens minnestund for å hylle avdøde bransjefolk. Foto: Francois Mori / AP/ NTB scanpix

  • NTB

– Jeg lever, har det bra og er fortsatt aktiv som produsent, sier den australske filmprodusenten Jan Chapman til bransjebladet Variety.

Chapman samarbeidet med landskvinnen Janet Patterson, en kostymedesigner som døde i oktober i fjor, på filmen Piano fra 1993. Chapman sier hun ble opprørt da hennes eget ansikt ble vist frem på et bilde under en minnestund til ære for avdøde bransjefolk under Oscar-utdelingen søndag.

– Jeg ble sønderknust av bruken av mitt bilde i stedet for bildet av min gode venn og langvarige samarbeidspartner Janet Patterson, sier Chapman.

– Jeg hadde oppfordret Pattersons agentbyrå til å kontrollere ethvert bilde som kunne bli brukt, og at Oscar-arrangørene hadde alt under kontroll. Janet var en stor skjønnhet og Oscar-nominert fire ganger. Det er svært skuffende at feilen ikke ble avdekket, legger Chapman til.

Dette var ikke Oscar-showets eneste tabbe. Det ble et pinlig øyeblikk også da filmmusikalen La La Land ble kåret til beste film, mens den egentlige vinneren var Moonlight. Dette ble for øvrig rettet opp like etterpå.

Les også

  1. Her er Oscar-vinnerne

  2. Kjetil Lismoen om Oscar-sirkuset: Bare plass til én minoritet av gangen

Les mer om

  1. Oscar