Verden

Bill Clinton: Ingen er bedre kvalifisert enn min kone

Tidligere president Bill Clinton hyller sin kones egenskaper og sier det ikke finnes en eneste person som er bedre kvalifisert enn Hillary Clinton til å styre USA.

Nå driver Bill Clinton mer aktiv valgkamp for kona Hillary. MARK KAUZLARICH

 • Ntb

Hillary Clinton leder løpet om å bli Demokratenes presidentkandidat. Under et valgmøte i Nashua i New Hampshire mandag holdt Bill Clinton en tale der han fortalte hvorfor Hillary Clinton bør bli president.

— Jeg tror ikke at noen i løpet av mitt liv som har stilt opp for denne jobben på et så viktig tidspunkt i historien, er bedre kvalifisert med en ballast av kunnskap, erfaring og temperament til å gjøre det som trengs for å få jobben gjort, sa 69-åringen.

Lover tøff grensekontroll

Hillary Clinton vil gjøre USA til et tryggere og mer rettferdig land for fattige og middelklassen, la han til.

— I en verden preget av usikkerhet, der grenser ser mer ut som nett enn murer, og hvor ingen har full kontroll, forstår hun hva som trengs for å gjøre vårt land så trygt som mulig, sa han.

Han la til at hun var «den mest forbløffende personen» han hadde møtt da han ble kjent med henne for 45 år siden, og sa at hun kunne ha fått seg en hvilken som helst jobb, men at hun i stedet bare ønsket å tilby rettshjelp til fattige.

— Alt hun grep fatt i, ble bedre, sa Bill Clinton.

På banen mot Trump

Den tidligere presidentens støtte til ektefellen skjer etter at Donald Trump, som kjemper om å bli Republikanernes presidentkandidat, har skjerpet sine verbale angrep mot Bill og Hillary Clinton.

Da Clinton tidligere denne måneden varslet at hun ville sette inn sitt «ikke altfor hemmelige våpen» i valgkampen, slo Trump i en Twitter-melding fast at det var upassende å slippe ham løs i kampanjen, fordi han hadde vist en forkjærlighet for sexisme.

De to store partiene i USA, Demokratene og Republikanerne, lader nå opp mot nominasjonsvalg og nominasjonsmøter for å utpeke sine presidentkandidater. Første nominasjonsmøte er i Iowa 1. februar og første nominasjonsvalg er i New Hampshire 9. februar.

 • Konspirasjonsteoretikere mener Clinton og Trump er medsammensvorne. Hvorfor kan du lese om her.
 • Flere republikanske politikere har signalisert at de heller vil stemme på Hillary Clintondersom Trump blir Republikanernes presidentkandidat.
  Kan Donald Trump bli USAs neste president? Aftenpostens korrespondent oppsummerer det politiske året i USA i podkasten Aftenposten Verden.Du kan lytte til den i spilleren under eller påSoundCloud, iItuneseller fra vårRSS-strøm.
 1. Les også

  George Pataki trekker seg fra presidentrace

 2. Les også

  Hillary slipper løs Bill i valgkampen – Trump bringer frem gamle sex-historier

 3. Les også

  Alle som elsker å hate Trump kan finne seg i den merkelige posisjonen å heie litt på Ted Cruz | Thor Steinhovden

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Trump vant nominasjonen i staten Washington

 2. VERDEN

  Den lille, hvite staten har enorm makt. Mandag kan den gi Sanders en pangstart på presidentvalgåret.

 3. VERDEN

  Trump: Clinton bør i fengsel for epostsaken

 4. VERDEN

  Forklart: Slik velges en amerikansk presidentkandidat

 5. VERDEN

  Clinton og Sanders møttes etter siste nominasjonsvalg

 6. VERDEN

  – Under enormt press fra mange