Verden

Bergs advokat: – Han er ikke mistenkt for å ha mottatt hemmelig informasjon

Spionsiktede Frode Bergs skal ikke ha vært i besittelse av hemmelig materiale da han ble arrestert i Russland, opplyser Bergs norske advokater. 

Arkivbilde av Frode Berg som sitter fengslet i Moskva anklaget for spionasje. Han ble pågrepet av det russiske sikkerhetspolitiet FSB i Moskva 5. desember i fjor.
  • og NTB

Frode Bergs norske advokater har fått tilgang til deler av etterforskningsmaterialet den russiske sikkerhetstjenesten FSB har bygget saken sin på, melder TV 2 torsdag.

– Det vi vet er at Frode Berg ikke, i hvert fall ut fra innledningen til etterforskningen, ikke er mistenkt for å ha mottatt noen form for hemmelig informasjon, sier Bergs norske advokat Brynjulf Risnes til kanalen.

  • Frode Bergs advokat får innsyn og munnkurv

De norske advokatene fikk tilgang til materialet etter at Bergs russiske advokat Ilja Novikov tidligere torsdag var i møte med det russiske sikkerhetspolitiet.

Det eneste håndfaste beviset det russiske politiet skal ha for spionasjeanklagen er pengesummen på 3.000 euro Berg hadde med seg til Moskva. Etter å ha sett på materialet mener Bergs norske advokater at sjansen for at Berg løslates er styrket, skriver TV 2.