Verden

Protesterte mot G7-toppene i Quebec

Demonstranter brente torsdag kveld flagg tilhørende G7-landene under en protestmarsj i Quebec City mot det kommende toppmøtet i regionen.

En demonstrant kaster fyrverkeri under G7-protesten i Quebec city torsdag. Flere demonstrasjoner er ventet de nærmeste dagene. Foto: Paul Chiasson / The Canadian Press via AP / NTB scanpix.

 • NTB

Ifølge politiet deltok rundt 400–500 demonstranter i protestmarsjen, som ble fulgt av et stort oppbud politifolk i fullt opprørsutstyr og iført gassmasker.

Protestmarsjen startet ved Parc des Braves og ble stanset av politiet i nærheten av parlamentsbygningen.

Under marsjen ble det avfyrt fyrverkeri, og flere av G7-landenes flagg ble brent i protest mot det kommende toppmøte, der syv av verdens mektigste ledere møtes, inkludert USAs president Donald Trump.

Sikkerhetsnivået er høyt foran møtet, og en rekke butikker og kafeer i Quebecs gamleby har barrikadert vinduene sine med sponplater for å beskytte seg.

Saken fortsetter under bildene.

Demonstranter brenner flaggene til G7-landene under en protest i Quebec city torsdag kveld. Darren Calabrese/The Canadian Press via AP /NTB scanpix.

Et stort oppbud av politifolk i fullt opprørsutstyr og iført gassmasker, sørger for ro og orden under G7 møtet i Quebec torsdag kveld lokal tid. Som vanlig er det ventet store demonstrasjoner når verdens toppledere er samlet på G7 møte. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Et stort oppbud av politifolk i fullt opprørsutstyr og iført gassmasker, sørger for ro og orden under G7 møtet foran det internasjonale mediesenteret i hotell Hilton i Quebec torsdag kveld lokal tid. Som vanlig er det ventet store demonstrasjoner når verdens toppledere er samlet på G7 møte. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

En rekke butikker og kafeer i gamlebyen i Quebec har beskyttet vinduene sine med sponplater i frykt for at G7-demonstrasjonene vil utarte. Chris Young/The Canadian Press via AP /NTB scanpix.

Det er planlagt nye demonstrasjoner både fredag og lørdag, og det er ventet at den største marsjen vil bli på lørdag, når flere har fri fra jobb og mulighet til å delta, forteller noen av demonstrantene til NTB.

– Lederne bare utnytter folk. De bryr seg ikke om folk, men kun om de store industriselskapene og å skape mest mulig profitt, derfor er vi med i protestmarsjen, sier tre av demonstrantene, Chloe, Corinne og Léo, som ikke vil oppgi etternavnene sine, til NTB.

Flere butikker holder stengt i frykt for at demonstrasjonene skal komme ut av kontroll.

Relevante artikler

 1. VERDEN
  Publisert:

  Macron vurderer strengere sikkerhetstiltak etter gateuro

 2. VERDEN
  Publisert:

  Flere tusen ungdommer marsjerte for bedre sosiale forhold i Chile

 3. VERDEN
  Publisert:

  Voldsomme demonstrasjoner i Barcelona femte dag på rad

 4. VERDEN
  Publisert:

  Store protester i Serbias hovedstad lørdag

 5. VERDEN
  Publisert:

  Paris ruster seg for ny uro – flere pågrepet

 6. VERDEN
  Publisert:

  Forslag om dyrere bensin og diesel utløste raseri. Bilbranner og tåregass på Champs-Élysées i Paris.