Trump: «Det er spenning i luften!»

Donald Trump skriver på Twitter at det er flott å være i Singapore og at det er spenning i luften, før tirsdagens toppmøte med Nord-Koreas leder Kim Jong-un.

President Donald Trump landet i Singapore søndag.

«Flott å være i Singapore, det er spenning i luften!» skriver presidenten på Twitter.

Tirsdagens møte vil starte med en samtale kun mellom de to statslederne og oversettere, melder nyhetsbyrået AP. En anonym amerikansk tjenestemann sier at møtet vil vare i omkring to timer før møtet blir utvidet med partenes rådgivere.

Tjenestemenn fra Trumps administrasjon skal møte sine motparter fra Nord-Korea mandag, opplyser Det hvite hus. Møtet vil bli ledet av Sung Kim, USAs ambassadør til Filippinene.

Tirsdagens møte skal etter planen begynne klokken 9 på morgenen lokal tid, klokken 3 på natten norsk tid, på nøytral grunn på luksushotellet Capella på øya Sentosa i Singapore.

Før avreise til Singapore sa Trump at han var på et «fredsoppdrag». Han sa også at Kim bare får denne ene sjansen, og at han kun trenger ett minutt på å avgjøre om Kim er seriøs i sine fredsbestrebelser.

Kim Jong-un ankom Singapore om bord på et Boeing 747- fly fra det kinesiske flyselskapet Air China mandag.

Skal «etablere nytt forhold»

Ifølge det nordkoreanske nyhetsbyrået KCNA skal Kim og Trump drøfte en «permanent og varig fredsmekanisme» og «etablere et nytt forhold».

En utsending for nyhetsbyrået sier at de to vil utveksle «omfattende og grundige planer» for å etablere et nytt forhold, diskutere utfordringene med å bygge en permanent og varig fredsmekanisme og diskutere realiseringen av atomnedrustningen på den koreanske halvøya.

I meldingen fra KCNA heter det også at toppmøtet blir holdt med «stor oppmerksomhet og forventning fra hele verden». Byrået opplyser også at Kim har med seg sin utenriksminister Ri Yong-ho, forsvarsminister No Kwang-chol og sin søster Kim Yo-jong.