Verden

Queen protesterer mot Trumps bruk av «We Are the Champions»

Det britiske rockebandet Queen ber Donald Trump slutte å bruke musikken deres, etter at han under åpningen av Republikanernes landsmøte gikk på scenen akkompagnert av hitlåten «We Are the Champions».

"Du får ikke lov til å bruke Freddie Mercurys musikk", skrev Idol-vinneren Adam Lambert, som opptrer med Queen på turneer. Her sammen med gitarist Brian May. Foto: Felipe Dana / TT / NTB Scanpix

  • NTB

Foto: Diether Endlicher / TT / NTB Scanpix

Mens Queens «We Are the Champions» runget over salen på Republikanernes landsmøte i Cleveland, entret Trump scenen for å introdusere kona Melania som taler.

  • Melania Trump får også kritikk etter landsmøtet i Cleveland, men ikke for musikkvalget. Trump-kampanjen nekter for tale-plagiat: - Helt vanlige ord

Queen skrev i en twittermelding at musikken ble brukt uten deres tillatelse.

Det britiske rockebandet har også tidligere ytret sterke aversjoner mot Trumps bruk av deres musikk, og at de aldri hadde gitt tillatelse om han hadde spurt.

– Etter at ditt politiske parti har brukt tiår på å behandle homofile som annenrangs borgere, gjett hva: Du får ikke til å bruke Freddie Mercurys musikk, skrev Idol-vinneren Adam Lambert, som er åpent homofil og opptrer med Queen på turneer.

Queen er ikke første band som har bedt den frittalende milliardæren om å ikke bruke musikken deres på politiske møter. Adele, Rolling Stones, R.E.M. og Neil Young har også gjort det samme.

Den republikanske presidentkandidaten Donald Trump får pepper av Queen for å ha brukt musikken deres på landsmøte i Cleveland. Foto: Mike Segar / Reuters / NTB scanpix Foto: MIKE SEGAR / X90033

Les også

  1. Økonomien i USA går bra, likevel klarer Trump å koble økonomisk misnøye til fremmedfiendtlighet | Jan Arild Snoen

  2. Hillary Clinton blir USAs neste president – i hvert fall hvis Hollywood får bestemme.

Les mer om

  1. USA-valget 2016
  2. Donald Trump
  3. Idol
  4. Cleveland