Verden

Spiegel: Flere sjefer involvert i VW-juks

Langt flere ledere i Volkswagen skal være involvert i jukset med utslippsdata enn det den tyske bilgiganten hittil har villet innrømme.

  • Ntb

Ifølge det tyske tidsskriftet Spiegel har granskingen så langt avdekket at minst 30 Volkswagen-sjefer var involvert i manipuleringen av dieselmotorenes utslippsdata.

Volkswagens sjef i USA, Michael Horn, sa i forrige uke at det var «et par dataingeniører» som sto bak programvaren som bidro til å skjule motorenes reelle utslipp av NOx.

Hvordan har Volkswagen-jukset vært mulig? Les hvordan bilprodusenten prøvde å lure bilkjøpere og myndigheter.

Kan være flere

Spiegel viser til de foreløpige resultatene fra en gransking advokatfirmaet Jones Day og Volkswagen selv har gjennomført.

Tidsskriftet viser også til en kilde med kjennskap til granskingen, som sier at enda flere enn det som hittil har kommet fram, kan vise seg å ha vært involvert i beslutningen om å jukse, eller kan ha vært informert om jukset.

Vil orientere

Det er ventet at Volkswagens nye toppsjef Matthias Müller vil orientere den øvrige ledelsen i bilkonsernet om hva granskingen hittil har avdekket og hvordan skandalen skal håndteres videre.

  • 11 spørsmål og svar om Volkswagen-skandalen
    Den tyske bilprodusenten har ikke ønsket å kommentere Spiegels opplysninger som impliserer langt flere i utslippsjukset enn det VW tidligere har villet innrømme. (©NTB)

Les mer om

  1. Volkswagen