Demonstranter i Ecuador angrep TV-stasjon

Sinte demonstranter i Ecuadors hovedstad Quioto gikk lørdag til angrep på en TV-stasjon etter at presidenten hadde innført portforbud i byen.

Det gikk voldsom for seg da demonstranter støtte sammen med opprørspoliti i Ecuadors hovedstad Quito lørdag. Demonstrantene har i over en uke protestert mot at drivstoffsubsidier fjernes.

Ecuadors president Lenin Moreno innførte lørdag portforbud fra klokken 15 i hovedstaden Quito. Fra samme tid tok militæret over kontrollen over deler av byen. Portforbundet hindret derimot ikke demonstranter mot de økte drivstoffprisene å fortsette sine markeringer.

En såret demonstrant får legehjelp. Lørdag var det nye voldsomme sammenstøt mellom demonstranter og politi i Ecuadors hovedstad Quito.

Omtrent da portforbudet tok til gikk en gruppe til angrep på bygningen som huser TV-kanalen Teleamazonas. Også avisen El Comercio meldte om at en gruppe personer angrep deres kontorer.

Les også

Ecuadors ekspresident vil stille til valg «om nødvendig»

Utenfor Teleamazonas ble flere kjøretøyer ved et parabolanlegg satt i brann.

– 25 av våre ansatte i lokalene måtte komme seg i sikkerhet til det nasjonale politiet og brannvesenet ankom, melder kanalen selv på sine internettsider.

Ja til samtaler

Tidligere på dagen ble det kjent at protestlederne som står bak de voldsomme opptøyene i landet, har takket ja til Moreons invitasjon til samtaler. Protestlederne har tidligere avvist presidentens henvendelser, men har nå ombestemte seg.

Ecuadors president Lenin Moreno har invitert protestlederne i Ecuador til forhandlinger. Foto:

Samtidig fortsetter uroen i det søramerikanske landet, som i over en uke har vært preget av voldsomme og til dels blodige opptøyer. Uroen har sitt utspring i protester mot økte drivstoffpriser.

Protestene har vært ledet av gruppen CONAIE, en paraplyorganisasjon for ulike urbefolkningsgrupper.

Protestene fortsatte

Til tross for at lederne har sagt seg villige til å møte presidenten, fortsatte protestene for fullt lørdag. En gruppe demonstranter kastet brannbomber og stormet en bygning som huser regjeringskontorer i hovedstaden Quito.

Noen kvartaler unna, utenfor inngangen til nasjonalforsamlingen, kastet demonstranter steiner mot politiet, som svarte med tåregass.

Minst fem personer har mistet livet og over 2.000 er blitt skadet i opptøyene denne uken.