Libyske myndigheter mener Egypt truer med krig

Egypt truer Libya med militærintervensjon: – En krigserklæring, hevder libyske myndigheter.

Den internasjonalt anerkjente regjeringen i Libya, ledet av Fayez Sarraj, mener Egypts trussel om militærintervensjon er en krigserklæring.
  • NTB-AFP

– Dette er en fiendtlig handling, direkte intervensjon og tilsvarer en krigserklæring, understreker den internasjonalt anerkjente regjeringen i Libya (GNA) i en uttalelse.

Uttalelsen følger etter at Egypts president Abdel Fattah al-Sisi lørdag advarte styrker lojale til den libyske GNA-regjeringen mot å fortsette offensiven sin mot kystbyen Sirte.

Sirte kontrolleres i dag av opprørere under ledelse av opprørsgeneralen Khalifa Haftar.

Haftar og opprørsstyrkene hans er støttet av Egypt, De forente arabiske emirater, Jordan og Saudi-Arabia. Libyas internasjonalt anerkjente GNA-regjering er støttet av Tyrkia. Konflikten mellom de to partene har pågått siden 2015.

Siden starten av juni har Tyrkia sendt tusenvis av soldater til Libya for å støtte og bistå regjeringen, som nå har tatt kontroll over hovedstaden Tripoli fra Haftars opprørere.

Egypts president al-Sisi krevde lørdag at offensiven mot Haftar måtte stoppe før den nådde byen Sirte og området Al-Jufra, som utgjør en «rød linje» sentralt i Libya, på grunn av de mulige destabiliserende effektene på grenseområdene med Egypt.

GNA-regjeringen ber nå om støtte fra det internasjonale samfunnet.

<p><br></p>