Verden

Demokrat: Trump-administrasjonen hindrer tilsyn av migrantleirer

Trump-administrasjonen hindrer inspeksjoner av migrantleirer etter at tidligere besøk har avdekket kritikkverdige forhold, ifølge demokraten Elijah Cummings.

Kongresspolitiker Elijah Cummings sier at Trump-administrasjonen hindrer tilsyn av migrantleirer i USA. Foto: Patrick Semansky / AP / NTB scanpix

 • NTB

Leder for tilsyns- og reformkomiteen i Representantenes hus, Elijah Cummings, sier at hans komitépersonell har blitt nektet adgang i til sammen elleve migrantleirer, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Tidligere inspeksjoner avdekket forhold som utgjorde en fare for helsen og tryggheten til voksne og barn som ble anholdt.

– Å nekte personell adgang i siste minutt, i tillegg til de andre begrensningene, er uakseptabelt og svekker komiteens evne til å drive tilsyn, skriver Cummings i et brev til USAs sikkerhetsminister Kevin McAleenan.

Etter en inspeksjon i juli, sendte generalinspektør Jennifer Costello i sikkerhetsdepartementet DHS et brev til McAleenan der hun skrev at migrantsentrene i Texas er «farlig overbefolket». Bilder fra leirene sjokkerte og vakte oppsikt.

Den demokratiske kongresspolitikeren Alexandria Ocasio-Cortez beskrev situasjonen i to av sentrene i Texas som «systematisk grusomhet»

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Kongresskomiteer advarer utenriksminister Mike Pompeo

 2. VERDEN

  Trump utløser ny proteststorm

 3. VERDEN

  Borgerrettsikonet og Trump-kritikeren Elijah Cummings er død

 4. VERDEN

  Bilder av mennesker i trange bur fra migrantleirer i USA skaper reaksjoner

 5. VERDEN

  Sjefen for USAs sikkerhetsdepartement går av

 6. VERDEN

  David Cameron kalte ham «karrierepsykopat». Nå blir han en av Boris Johnsons nærmeste rådgivere.