Verden

Virusfrykt fører til evakuering av ambassader i Nord-Korea

Flere ambassader i Nord-Korea stengte mandag fordi ansatte evakueres fra landet. Strenge restriksjoner har hindret dem i å reise ut tidligere.

Flere utlendinger ble mandag evakuert fra Nord-Korea til Vladivostok i Russland. Her får en av passasjerene sjekket temperaturen før han går om bord i flyet. Foto: Jon Chol Jin / AP / NTB scanpix

  • NTB

Koronaviruset er ikke bekreftet i Nord-Korea, men landet har innført strenge restriksjoner. Blant annet er grensene stengt og tusenvis satt i karantene.

Restriksjonene har også rammet flere hundre utlendinger, blant dem diplomater. Den russiske ambassadøren Alexander Matsegora beskrev forholdene som «moralsk ødeleggende».

Forrige uke ble restriksjonene løftet, og mer enn 200 utlendinger kunne igjen forlate boligene sine.

Det er ikke klart hvor mange som ble hentet ut mandag, men det er tidligere opplyst at om lag 60 personer skulle evakueres. De ble fløyet fra Pyongyang til den russiske byen Vladivostok.

Nord-Korea leder Kim Jong-un advarte i februar om alvorlige konsekvenser dersom viruset spredte seg til landet. Nord-Korea har innført innreisenekt for turister og innstilt fly og tog til utlandet.

Les mer om

  1. Koronaviruset
  2. Nord-Korea
  3. Kim Jong-un