Verden

Clinton og Sanders møttes etter siste nominasjonsvalg

Hillary Clinton og rivalen Bernie Sanders sier de vil samle partiet for å møte trusselen fra Donald Trump. Men de er ennå ikke enige om hvordan.

  • NTB

Valget i Washington D.C. tirsdag var det siste i kampen om å bli Det demokratiske partiets presidentkandidat. Der vant Hillary Clinton.

Så ulikt reagerer Donald Trump og Hillary Clinton på terroren i Orlando

20 delegater sto på spill, Clinton vant 20 og Sanders 4. Mens stemmene ble telt opp, møttes de to rivalene for å snakke om nominasjonskampen og veien videre.

Bernie Sanders (74)

Trump-trussel

På møtet diskuterte de behovet for å samle partiet og møte «trusselen som Donald Trump utgjør mot landet vårt», ifølge uttalelser fra kandidatenes valgkampanjer. I tillegg ble de enige om å samarbeide i prosessen hvor Demokratenes politiske plattform skal utarbeides.

Det er imidlertid ikke klart hvordan de ønsker å jobbe sammen.

Trump bannlyser Washington Post fra sine valgkamparrangementer

Etter det siste nominasjonsvalget har Clinton 2219 delegater, mot Sanders' 1832. Legger man til superdelegatene, leder Clinton med 2800 over Sanders' 1881.

Landsmøte

De ordinære delegatene fordeles i henhold til oppslutning, mens superdelegatene står fritt til å velge hvilken kandidat de vil støtte helt fram til landsmøtet i juli. Det er landsmøtet som formelt utpeker presidentkandidaten.

Trump-film viser bjeffende Hillary Clinton

Republikanerne avsluttet nominasjonsprosessen forrige tirsdag, da nominasjonsvalg ble avholdt i fem delstater. Den eneste gjenværende republikanske kandidaten er den omstridte forretningsmannen Donald Trump.

USA-valg - Aftenposten
Demokratenes presidentkandidat Hillary Clinton. Foto: Aaron Josefczyk / Reuters / NTB scanpix
Bernie Sanders, sammen med sin kone Jane O'Meara Sanders, på vei til møtet med Hillary Clinton i Washington tirsdag. Joshua Roberts / Reuters / NTB scanpix

Les mer om

  1. USA-valget 2016