Mens Trump kjemper i motvind, har Obama endelig fått vind i seilene

Mens hele verden følger Donald Trumps første presidentdekreter, seiler ekspresident Barack Obama sin egen sjø – utenfor Richard Bransons private øyparadis i Karibia.

Ekspresidenten fra Hawaii mot Virgin-eieren - hvem tror du vant vannsportduellen?

I åtte år har Barack Obama, som er oppvokst på Hawaii, hatt forbud mot å drive med sin tidligere hobby, vannsurfing. Det har han tatt igjen til gagns på sin første ferie etter at han gikk av som president 20. januar.

Tirsdag la Virgin ut bilder og video av Barack Obama som kitesurfer sammen med Virgin-sjef Richard Branson på den britiske forretningsmannens private øy Moskito Island i Det Karibiske hav.

Mens verdens oppmerksomhet er rettet mot president Donald Trumps første uker i Det hvite hus og dragkampen om innreiseforbudet til USA, kan altså forgjengeren slappe av.

– En av de første historiene Barack fortalte meg da han og Michelle ankom Moskito Island, var da han, rett før han ble president, hadde surfet på en kraftig brenning på Hawaii. Da han kom fra en heftig surfeøkt, fikk han klar beskjed fra sin nye sikkerhetssjef «Dette er siste gang du surfer på åtte år».

Det skriver Richard Branson på Virgins hjemmesider. Han tilbød derfor ekspresidenten et kurs i kitesurfing, som er blitt en populær vannsport de senere årene.

Barack Obama fikk to dager med tørrtrening og instruksjon i kiting på Richard Bransons resort på Necker Island. Selve kiteduellen foregikk utenfor Moskito Island, som også er eid av milliardæren Brandson.

Privatøyer

Selv om Secret Service også passer godt på ekspresidenter, skal Obama ha klart å finne roen på Bransons private øyer – Necker og Moskito Island, som er en del av De britiske jomfruøyene i Karibia.

Virgin-milliardær Branson kjøpte Necker Island i 1978, mens han utvidet sitt karibiske rike med å kjøpe Moskito Island for over 100 millioner kroner i 2007.

Richard Branson på foilboard utenfor Moskito Island.

Utfordret Obama

Branson, som er en aktiv kiter, ville prøve seg på foilbrett, et surfebrett med bærevinger som løfter brettet over vannflaten.

Han utfordret derfor Obama: Hvem kommer lengst, nybegynneren på kitebrett eller nybegynneren på foilbrett?

Se hvem som vant duellen i videoen øverst i saken.