Verden

Britisk politi: Tidslinjen må forandres

Til venstre er et bilde av Madeleine McCann før hun ble bortført, mens bildet til høyre er et datagenerert bilde av hvordan politiet mener Madeleine ville sett ut i dag. Foto: AP Photo/Metropolitan Police/Teri Blythe

Britisk politi mener den antatte tidslinjen har store mangler, ifølge BBC-programmet «Crimewatch» som vises mandag. Da blir også fantomtegninger av to tysktalende menn offentliggjort.

  • Martin Aasen Wright
    Martin Aasen Wright
    Slagrammet småbarnspappa og styremedlem i LHL Hjerneslag Oslo

Politiet har tatt feil av det som skjedde da den den gang fire år gamle jenta Madeleine McCann forsvant i 2007, opplyser politiet selv, ifølge den engelske avisen Sunday Express.

I BBC-programmet «Crimewatch» vil britisk politi mandag komme med en rekonstruksjon som kan være avgjørende i saken.

Ny tidslinje

Politiet har hele tiden vært av den oppfatning at Madeleine McCann ble bortført klokken 21.15 fra leilighet 5a, som familien bodde i, ved Ocean Club-hotellet i Praia da Luz på den portugisiske Algarve-kysten 3. mai 2007.

— Vårt arbeid har endret tidslinjen og den sannsynlige versjonen av hendelsene som har inntruffet i den offentlige sfæren betydelig, sier etterforsker Andy Redwood i Metropolitan Police i «Crimewatch».

Ifølge Sky News starter rekonstruksjonen med at foreldrene til Madeleine spiller tennis. Madeleiene er kledd i rosa shorts, t-skjorte og hatt, og løper med tennisballer i hendene.

I den nye etterforskningen har politiet gått tilbake til «scartch» for å se på hendelsesforløpte med nye øyne, skriver Sky News.

Nye fantomtegninger

Mandag ettermiddag vil fantomtegninger av to tysktalende menn bli vist i flere tv-programmer, blant annet på nevnte «Crimewatch» og det tyske «Aktenzeichen XY». Nederlandsk TV vil også vise fantomtegningene, skriver Sunday Express og BBC.

Britisk politi meldte tidligere denne uken at et bilde av en mulig mistenkt mann skulle bli frigitt om kort tid, skrev Sky News.