Verden

Asia-børsene fulgte Wall Street oppover

Etter at nedturen på Wall Street ble snudd til en opptur tirsdag, åpner de asiatiske børsene med solid oppgang onsdag. Tokyo spratt opp 3,1 prosent ved åpning.

En kinesisk investor leser avisen mens han passer på aksjeprisene i et meglerhus i Beijing onsdag 7. februar. Mark Schiefelbein / TT / NTB scanpix

 • NTB

Nikkei-indeksens oppsving var den første indikasjonen på at tirsdagens oppgang på Wall Street blir godt mottatt også på verdens øvrige aksjemarkeder. Tokyo er den første av de toneangivende børsene som åpner onsdag.

 • LES OGSÅ: Derfor mener ekspertene at det er et godt tegn for folk flest at det er uro på børsen.

God start på dagen

Hovedindeksen gikk opp 3,1 prosent til 22.287,26 poeng kort tid etter at handelen startet. Dagen før stupte indeksen nesten fem prosent, den største nedgangen på én dag siden Donald Trump ble valgt til president i USA i november 2016.

Også på de andre ledende børsene i Asia gikk det oppover fra start. Hang Seng-indeksen i Hongkong steg med 2,4 prosent onsdag formiddag, etter at den falt over fem prosent dagen før.

De viktigste kinesiske børsene, som ofte er mindre påvirket av utviklingen i aksjemarkedene ellers av verden, fikk også en god start på dagen. Hovedindeksen i Shanghai økte med 1,3 prosent, mens den viktigste indeksen på Shenzhen-børsen sør i landet steg med 1,6 prosent.

Berg-og-dal-bane

I New York falt den industridominerte Dow Jones-indeksen 2,6 prosent fredag, og mandag stupte indeksen flere poeng enn på noen enkeltdag siden finanskrisen i 2008 og endte 4,6 prosent lavere enn før helgen. Den prosentvise nedgangen var den nest verste siden krisen for ti år siden. Mandag pekte pilene igjen nedover da børsen åpnet, men i løpet av dagen ble minus snudd til pluss, og Dow Jones endte opp 2,3 prosent. Også den bredere S&P-indeksen og hovedindeksen på teknologibørsen Nasdaq fulgte et lignende mønster.

De siste dagens berg-og-dal-bane på aksjemarkedet ble utløst av frykt for økt inflasjon og påfølgende renteheving i USA.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Økonomi
 2. Dow Jones
 3. Wall Street
 4. Hang Seng
 5. Tokyo
 6. Asia

Relevante artikler

 1. ØKONOMI

  Solid oppgang på Oslo Børs, og små bevegelser på New York-børsen

 2. ØKONOMI

  Nedgang på asiatiske børser

 3. VERDEN

  De asiatiske børsene følger Wall Street nedover

 4. VERDEN

  Asia-børsene stuper etter nok en nedtur i USA

 5. ØKONOMI

  Oslo Børs trosset kraftig oljeprisfall og børsras

 6. VERDEN

  Rentefrykt senker børsene. Kraftigste børsfall på Wall Street siden 2011.