Verden

Fire døde i stormen Pabuk i Thailand

Selv om Pabuk gjorde langt mindre skade enn fryktet da den feide over Thailand, meldes det om fire omkomne etter stormen.

  • og NTB
Nyhetsbrev Få oversikten med vårt nyhetsbrev om Ukraina

Pabuk, som nå er nedgradert til et tropisk lavtrykk, har nådd Andamanhavet på vestsiden av Thailand, opplyser talsmann, Phuwieng Prakhammintara i landets meteorologiske institutt, ifølge CNN.

Den tropiske stormen kom inn fra Thailandbukta og traff flere øyer og provinsen på østkysten sør i landet. I provinsen Nakhon Si Thammarat døde tre personer, og en fisker druknet da båten hans kantret i Pattani.

Mange hadde søkt tilflukt i høyden før stormen nådde land. Trær ble revet opp, kraftlinjer blåste ned, gater ble oversvømt, og noen steder ble tak tatt av vinden, men Pabuk ser likevel ikke ut til å ha ført til omfattende skader, slik mange hadde fryktet.

Flere populære feriesteder, som Koh Samui og Koh Phangan i Thailandbukta og Phi Phi og Phuket i Andamanhavet, ble berørt av stormen, men også det i mindre grad enn antatt på forhånd. Lørdag åpnet flyplassene på østkysten igjen, og flere ferger begynte å gå. Fergen mellom Koh Tao og Koh Samui var fortsatt innstilt på grunn av grov sjø.

Det er sjelden tropiske stormer og tyfoner når land i Thailand. Sist det skjedde var i 1989.