Verden

Påstand om livsvarig fengsel for Madsen

Peter Madsen må dømmes til fengsel på livstid, mener påtalemyndigheten.

Aktor Jakob Buch-Jepsen ankommer København tingrett hvor rettssaken mot den drapstiltalte Peter Madsen pågår. Foto: Johan Nilsson/TT / NTB scanpix
  • og NTB

Aktor Jakob Buch-Jepsen la mandag ned sin påstand i rettssaken mot den danske ubåtkapteinen og oppfinneren Peter Madsen, som står tiltalt for drap, seksuelle overgrep og likskjending av den svenske journalisten Kim Wall.

Han ønsker i første rekke at Madsen dømmes til fengsel på livstid, sekundært til forvaring.

I retten fremholdt han at selv om livstidsdommer i Danmark først og fremst gis når det er snakk om drap på flere personer, så tilsier omstendighetene i saken at en slik straff er berettiget, skriver Sveriges Radio på sine nettsider.

– Denne saken er blottet for formildende omstendigheter, slo aktor fast.

– Det er et lite, begrenset vindu for å idømme livsvarig fengsel som gjelder de aller groveste drapene. Og i denne saken er vi oppe i den alvorligste kategorien, fortsatte han.

I Danmark kan man ved forvaringsdommer begjære en ny vurdering av rettslegerådet av hvorvidt man fortsatt er farlig etter tre år, og deretter kan saken tas opp hvert annet år. Om man dømmes til livsvarig fengsel, kan man først etter tolv år søke om prøveløslatelse.

  • Peter Madsen sendte en hyggelig SMS til ekskona like etter Kim Walls død: – Jeg er ute på eventyr.
Les også

Inge D. Hanssen: Få beviser støtter opp om Peter Madsens forklaring

Les flere kommentarer om ubåt-drapet av Inge D. Hanssen:

Les mer om

  1. Peter Madsen
  2. Kim Wall
  3. Danmark