Verden

- Israelske kampfly i egyptisk luftrom

Israelske kampfly har fløyet over egyptisk territorium i forbindelse med luftangrepene på Gazastripen, sier øyenvitner søndag.

Øyenvitnene sier de ved flere anledninger har sett israelske kampfly i egyptisk luftrom nær grenseovergangen mellom Egypt og Gazastripen i Rafah, noen ganger i lav høyde.

Det er ikke kjent om Israel har advart egyptiske myndigheter om disse flyvningene. Hverken i Israel eller Egypt har forsvarsdepartementet kommentert opplysningene.

De tre øyenvitnene, som ikke selv involvert i konflikten, foretrekker å være annonyme på grunn av den sensitive situasjonen. Egypt har måttet tåle massiv kritikk fordi de har samarbeidet med Israel om blokkaden av Gaza. Egypt har ikke sluppet flyktninger fra Gaza inn i landet etter at krigen startet den 27. desember i fjor.

Det israelske flyvåpenet har bombet mål på Gazastripen, som ligger tett opptil grensa mot Egypt.

Gammel fredsavtale

Fredsavtalen, som ble inngått mellom Israel og Egypt i 1979, gjør det klart at israelske fly ikke skal krysse grensen mot Egypt.

Den samme regelen gjelder også for egyptiske militærfly, som da ikke kan fly øst for grensen på Sinai halvøya.

To egyptiske politibetjenter og to barn ble såret i et israelsk luftangrep nær grenseovergangen mellom Gazastripen og Egypt i Rafah, ifølge den egyptiske sikkerhetstjenesten.De to barna, som er to og fire år gamle, og politibetjentene er brakt til sykehus, men det er foreløpig uklart hvor alvorlig såret de er, sier en kilde fra sikkerhetstjenesten i Egypt.

– De ble truffet av splinter da det israelske flyvåpenet bombet grenseområdet, sier tjenestemannen.

Angrepet ser ifølge tjenestemannen ut til å ha vært rettet mot tunneler om lag 400 meter fra grensa. Israelske styrker har bombet en rekke mål nær grensa, blant annet for å ødelegge smuglertunneler.

 1. Les også

  Israelsk minister: – Snart slutt på Gaza-operasjonen

 2. Les også

  Israel og Hamas avviser appeller om våpenhvile

 3. Les også

  Israel varsler opptrapping av krigen

 4. Les også

  Gaza: Krigen dag for dag

 5. Les også

  - Svært spent på grensen

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  SPORT
  Publisert:

  Den 49 år gamle rapperen er like godt trent som en fotballproff. Testresultatene er knapt til å tro.

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5