Dommeren annullerer Cosby-rettssaken

Juryen i saken mot TV-stjernen Bill Cosby kom ikke til enighet. Dommeren besluttet derfor å erklære rettssaken ugyldig. Men påtalemyndigheten vil stille Cosby for retten på nytt.

TV-stjernen Bill Cosby (i midten) er tiltalt for seksuelle overgrep.

Påtalemyndigheten vil reise ny sak mot TV-stjernen Bill Cosby. Rettssaken ble erklært ugyldig etter at juryen ikke kom til enighet om skyldspørsmålet.
Juryen orientere allerede torsdag dommer Steven O'Neill om at de ikke var i stand til å komme til enighet om en kjennelse.

Medlemmene hadde da drøftet saken i over 30 timer. O'Neill sendte dem imidlertid tilbake for å fortsette overveielsene.

Lørdag kom nyheten om at heller ikke dette forsøket lyktes, og dommeren valgte da å erklære rettssaken for ugyldig.

Talsmann Andrew Wyatt jubler for Bill Cosby (i midten) etter annulleringen i Montgomery County Courthouse.

Tiltalt for overgrep

Den berømte komikeren er tiltalt for seksuelle overgrep mot Andrea Constand (44). Overgrepet skal ha skjedd i Cosbys bolig i Philadelphia i 2004.

Påtaleansvarlig Kevin Steele opplyser at han vil reise ny rettssak mot 79-åringen. Men forsvarerne mener at utfallet av saken er en seier for Cosby og TV-stjernens kone Camille Cosby anklaget Steele for å være "avskyelig ambisiøs". Hun angrep videre både dommeren, Constands advokat og mediene.

Kausjon på 8,5 millioner kroner

Cosby sto tiltalt for tre tilfeller av seksuelle overgrep. Forsvareren har hevdet at Cosby og Constand var elskere og at hun samtykket til den seksuelle omgangen.

Det ble satt en kausjon på 1 million dollar, snaut 8,5 millioner kroner.

Nektet å vitne

Cosby nektet å vitne i retten. Hans forsvarer innkalte bare ett vitne og brukte bare noen minutter på sin prosedyre. Det finnes ingen bevis mot Cosby, var budskapet.

Om lag 60 kvinner har anklaget den tidligere så folkekjære skuespilleren for overgrep, hendelser som skal ha funnet sted over en 40 år lang periode. Men ettersom de andre sakene er foreldet, er det bare Constands anklager som har ført til at det er blitt reist kriminalsak. Denne saken har også vært gjenstand for et sivilt søksmål, som ble løst ved forlik. Påtalemyndigheten tok opp saken igjen etter at det skal ha kommet frem nye bevis.

Flere juseksperter har sagt at det ville bli vanskelig for påtalemyndigheten, fordi det er gått så lang tid siden overgrepet skal ha funnet sted og fordi det mangler fysiske bevis.

Bill Cosby spilte i årevis familiefaren og legen Cliff Huxtable i den svært populære TV-serien "The Cosby Show".