Verden

Sveitsisk politi jakter på motorsagangriper

Sveitsisk politi leter etter en mann som mistenkes å ha angrepet folk med motorsag i byen Schaffhausen mandag. Minst fem personer er såret.

Store politistyrker har sperret av et område i sentrum av byen Schaffhausen i Sveits.
  • NTB
  • Kristjan Molstad

For én av de sårede er tilstanden alvorlig, opplyser politiet på en pressekonferanse. Gjerningsmannen var mandag ettermiddag fortsatt på frifot etter angrepet, som skjedde i gamlebyen i Schaffhausen.

Statsadvokat Peter Sticher beskriver den 51 år gamle antatte gjerningsmannen som farlig og sier at vedkommende tidligere er dømt for brudd på våpenloven.

– Han betegnes som aggressiv og har psykiske lidelser, ser Sticher.

Politiet understreker at det ikke dreier seg om et terrorangrep og at angrepet trolig kan settes i sammenheng med en konflikt mannen har med et forsikringsselskap.

Leter fortsatt

BBC melder at mannen skal ha tatt seg inn i et kontorbygg, der han gikk til angrep på en rekke personer som arbeidet for et lokalt helseforsikringsselskap.

Politiet leter fortsatt etter gjerningsmannen mandag ettermiddag. Ifølge BBC har mannens hvite Volkswagen blitt funnet.

Saken fortsetter under annonsen.

Politiets talskvinne Cindy Barr sier til sveitsiske medier at store deler av området er sperret av, og at man ikke vet hvor gjerningspersonen befinner seg.

– Vi vil arbeide videre for å finne ut nøyaktig hva som har skjedd, men det viktigste akkurat nå er å finne gjerningsmannen, sier Barr.

Brøt ut panikk

Det skal ha brutt ut panikk idet mannen gikk til angrep. Deler av byen ble sperret av, og både folk som handlet, var ute og spiste eller spaserte, måtte forlate området.

Et øyenvitne forteller at en gammel mann ble såret i hodet.

Schaffhausen har 36.000 innbyggere og ligger nord i Sveits, like ved grensen til Tyskland.

Flere ambulanser og et helikopter har rykket ut i forbindelse med hendelsen. Politiet fikk melding om hendelsen klokka 10.39, ifølge Blick.

Les mer om

  1. Sveits
  2. Terror
  3. Politiet