Krever urørte bruder

Kina har lenge vært kjent som landet med de mange piratkopier, som Rolexer, DVD-er, vesker og klær. Nå får du også kjøpt en kunstig jomfruhinne. Og salget går strykende.

Enkelte kinesiske menn ser gjerne at kvinnen de skal gifte seg med er jomfru. Men det hender bruden jukser litt...

Et økende antall gifteferdige kvinner i 20-årene underkaster seg kirurgisk behandling for å reparere penetrerte jomfruhinner. Det betyr at de settes i stand igjen slik at de kan penetreres en gang til. I de fleste tilfeller har det vært en mann inne i bildet, og kvinnene vil komme i orden igjen før neste mann dukker opp på arenaen. For andre kvinner kan årsaken til den tapte jomfruhinnen være ekstremsport, skader og uhell.

Det det egentlig dreier seg om er at Kina har åpnet sine dører til Vesten og kvinner og menn lever etter vestlig standard. Men samtidig er Kina et meget konservativt og sjåvinistisk land hva seksualmoral angår.

Mange menn, selv dresskledde forretningsmenn, sier at de vil gifte seg med en urørt kvinne, en jomfru. Og de frigjorte kvinnene vet hva de skal gjøre for å tilfredsstille mannens ønsker. De lar seg sy igjen.

Fikser det meste.

— Vi kan fikse det slik at alt blir perfekt, slik at mennene tror de gifter seg med en jomfru, sier Zhou Hong, lege og direktør ved kvinnehospitalet Beijing Wuzhou. - Vi trenger ikke annonsere hva vi driver med.

44 år gamle Zhou forteller at de fleste pasientene hennes er seksuelt aktive, unge kvinner som snart skal gifte seg. Men de har altså lurt brudgommen til å tro at de er jomfruer.

— Det kommer også kvinner som vil reparere de fysiske skader etter en voldtekt, forteller Zhou.

Zhou er bare en av mange kinesiske leger som foretar slike inngrep. Hun reparerer kanskje 20 jomfruhinner hver måned, og antallet øker. For rundt 4500 kroner og en halv times behandling får kvinnene en ny sjanse til å la det være første gangen.

Zhou kaller det en hvit løgn at kvinnene starter ekteskapet på noe sviktende grunnlag. Dessuten mener hun menn har urealistiske forventninger til kvinnene og ekteskapet.

— Og det er urettferdig, mennene er jo ikke jomfruer når de gifter seg.

Jomfruhinnereparasjoner har foregått i mange land i mange år. Enkelte steder er det forbudt. Først og fremst er det muslimske kvinner som lar seg sy igjen. Noe annet kunne føre til at mannen dreper henne, hvis han på bryllupsnatten oppdager at hun ikke er jomfru.

Liksomhinne.

Mange kvinner vil ikke legge seg på operasjonsbordet for å få tilbake møydommen. De kan i stedet oppsøke en av de mange sexbutikkene for å kjøpe noe som skal ligne på en jomfruhinne, og enkelte menn lar seg sikkert lure.

En mann ser det slik: Kvinnene krever at mennene stiller med hus og bil, så kan vi vel kreve noe tilbake.

En annen sammenligner det med å kjøpe seg mobiltelefon, ingen vil kjøpe en brukt en.

Gynekologen Zhou er pragmatiker. Hun får tekstmeldinger fra sine pasienter etter bryllupsnatten. De takker henne og forteller hvor vellykket det var.