Verden

USA vurderer innreiseforbud for medlemmer av det kinesiske kommunistpartiet

Et omfattende innreiseforbud for medlemmer av det kinesiske kommunistpartiet er ifølge avisen The New York Times til vurdering hos Trump-administrasjonen.

Et omfattende innreiseforbud for medlemmer av det kinesiske kommunistpartiet er ifølge avisen The New York Times til vurdering hos Trump-administrasjonen. Foto: Andy Wong / AP / NTB scanpix

 • NTB

Forbudet som vurderes, er basert på de samme vedtektene i immigrasjonsloven som ble brukt da USA i 2017 innførte et innreiseforbud for utvalgte land med hovedsakelig muslimsk befolkning, skiver avisen.

Utkastet til presidentordren åpner også for å trekke tilbake visumet for medlemmer av kommunistpartiet og deres familiemedlemmer som allerede har opphold i USA. Det vil i så fall bety at de blir kastet ut av landet.

Det blir også foreslått innreiseforbud for medlemmer av det kinesiske forsvaret og leder i statseide selskaper, selv om mange av disse sannsynligvis også er partimedlemmer.

Detaljene i presidentordren er ikke ferdigstilt, og president Donald Trump kan velge å forkaste den, skriver The New York Times.

Nyheten kommer samme dag som utenriksminister Mike Pompeo kunngjorde at USA innfører reiserestriksjoner for ansatte i den kinesiske teknologigiganten Huawei og andre selskaper som anses å støtte påståtte menneskerettighetsbrudd i Kina.

Les mer om

 1. Donald Trump
 2. Huawei
 3. Mike Pompeo
 4. New York Times

Relevante artikler

 1. VERDEN
  Publisert:

  Kina reagerer kraftig på at USA ber dem stenge konsulatet i Houston

 2. VERDEN
  Publisert:

  Trump forbyr Tiktok og WeChat om 45 dager

 3. VERDEN
  Publisert:

  Dansevideoer på Tiktok er blitt storpolitikk

 4. VERDEN
  Publisert:

  Her bryter amerikanerne seg inn i det kinesiske konsulatet i Houston

 5. VERDEN
  Publisert:

  USA gir Tiktok-eier frist til å kvitte seg med brukerdata

 6. VERDEN
  Publisert:

  Microsoft har avklart mulig Tiktok-kjøp med Donald Trump