Verden

Justisdepartementet i Washington snur – ønsker fengsel for Michael Flynn

President Donald Trumps tidligere sikkerhetsrådgiver Michael Flynn fortjener opptil seks måneders fengsel, mener justisdepartementet i Washington.

Tidligere nasjonal sikkerhetsrådgiver Michael Flynn utenfor den føderale domstolen i Washington i desember 2018. Han har erkjent skyld, men straffeutmålingen er ennå ikke klar.
  • NTB

Tidligere har det amerikanske justisdepartementets synspunkt vært at Flynn ikke burde ilegges fengselsstraff fordi han samarbeidet i Russland-etterforskningen.

Ifølge påtalemyndigheten har han imidlertid gått tilbake på sin innrømmelse av ansvar.

– Han er dermed ikke berettiget til å få noen fordel hvis han ikke klart og troverdig går tilbake på disse uttalelsene, heter det i et rettsdokument. De anbefaler en straff på opptil seks måneders fengsel.

Flynn erkjente seg i 2017 skyldig i ha løyet til FBI om sin kontakt med Russland i ukene før Trumps innsettelse. Flynn samarbeidet med spesialetterforsker Robert Mueller og ble avhørt 19 ganger.

Anbefalingen fra departementet ses på som et skarpt svar på uttalelser fra Flynns nye advokatteam, som i månedsvis har angrepet Russland-etterforskningen og beskyldt påtalemyndigheten for å holde tilbake informasjon som er fordelaktig for deres klient. En domstol avviste argumentene i desember, men utsatte domfellelsen i saken.

Les også

  1. Tidligere FBI-sjef får refs, men slipper straffeforfølgelse

Les mer om

  1. Justisdepartementet
  2. Donald trump