Fire personer skadet da cruiseskip smalt inn i kai i Venezia

Et cruiseskip traff kaien og kolliderte med en mindre turistbåt i Venezia søndag morgen. Video viser de dramatiske sekundene før det smalt.

Et cruiseskip traff kaien og kolliderte med en mindre turistbåt i Venezia søndag morgen. Bilder viser tydelige skader fra kollisjonen.
  • Eirik Husøy

Cruiseskipet MSC Opera mistet kontrollen, skrapet langs kaien og traff en turistbåt, skriver italienske medier.

Fire personer er skadet etter hendelsen, sier havnesjef Pino Musolino ved havnemyndigheten for det nordlige Adriaterhavet, ifølge nyhetsbyrået Reuters. Den italienske avisen La Repubblica meldte først at minst fem personer ble skadet.

Video av hendelsen viser cruiseskipet som kommer inn med stø kurs mot kaien der flere titalls personer oppholder seg, mens det signaliseres for fullt med hornene. Flere personer løper bort i panikk, mens andre overraskende nok tilsynelatende utviser stor ro. Så smeller cruiseskipet inn i en turistbåt som skyves fremover, før skipet treffer kaien.

  • Se skremmende video av hendelsen under:

Turistbåten River Countess har kapasitet til 130 personer, ifølge La Repubblica, mens det 54 meter høye og 275 meter lange cruiseskipet har kapasitet til over 2600 mennesker.

Ulykken skjedde rundt klokken 08.30 søndag morgen. Hendelsen fant sted i den travle Giudecca-kanalen, som er en større innfartsåre blant annet til den berømte Markusplassen i Venezia nordøst i Italia.

Ifølge eieren skulle cruiseskipet legge til ved en terminal da det fikk tekniske problemer med motoren. To taubåter som guidet skipet, klarte ikke å stoppe det.

– De to taubåtene prøvde å stanse giganten, og så røk en tauekabel da kollisjonen med turistbåten skjedde, sier Davide Calderan, som representerer en organisasjon for taubåter i Venezia, ifølge nyhetsbyrået AP.

Sterk strøm i området er også nevnt som en av faktorene som førte til ulykken.