Verden

Flere asylsøkere til EU i løpet av årets fire første måneder

Antallet nye asylsøkere i EU økte med 15 prosent i årets fire første måneder, sammenlignet med samme periode i fjor. Det skyldes delvis situasjonen i Venezuela

 • NTB

Det ble levert 206.500 nye asylsøknader til EU i løpet av årets fire første måneder, mot 179.000 søknader i samme periode i fjor, opplyser EUs asylbyrå (EASO).

Det har vært en økning i antallet asylsøkere fra land hvor det ikke kreves visum for å reise inn i Schengen-området, noe som inkluderer Venezuela, Colombia, Albania og Georgia.

Antallet førstegangs asylsøkere fra Venezuela har økt med 121 prosent til 14.257 i perioden januar til april, ifølge en rapport fra Funke Media Group.

Den økonomiske og politiske krisen i Venezuela har ført til at 1 million innbyggere har forlatt landet siden november, viser tall fra FN. Dermed befinner 4 millioner venezuelanere seg i utlandet, og de aller fleste har flyktet siden 2016.

Samtidig gikk antallet syrere, som søker asyl for første gang, ned 8 prosent til 20.392 søkere, mens det var en økning på 36 prosent av asylsøkere fra Afghanistan sammenlignet med i fjor. Fra Afghanistan var det 14.042 som søkte asyl i EU.

Les mer om

 1. Venezuela
 2. EU

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Asylsøknadene til Europa øker igjen. Men nå kommer stadig flere innvandrere fra vest.

 2. VERDEN

  Derfor er ni av ti migranter borte fra Italia

 3. NORGE

  UDI forbereder seg på økning i antall asylsøkere når Europa åpner fra koronanedstenging

 4. VERDEN

  Asylkrisen i Hellas blir stadig verre. Kraftig økning i antall båter fra Tyrkia.

 5. POLITIKK

  UDI: Kraftig nedgang i antall asylsøkere

 6. VERDEN

  Nye tall fra FN: Rekordmange mennesker på flukt